Tabouleh er en salat fra det mellemøstlige køkken og den
lækre bulgursalat smager simpelthen så dejligt, at den fint kan udgøre et
frokostmåltid i sig selv – så lav gerne rigeligt, så der er til frokosten dagen
efter.
Smagen af Tabouleh overrasker ofte, hvis man ikke har smagt
det tidligere. Det er en krydret smagseksplosion af mynte, tomat, persille.
Sødt, syrligt, krydret og fyldig rund i smagen på en og samme tid.
Server tabouleh som tilbehør til fx kylling, lam, kebab eller en del af et lækkert vegetarmåltid med flere salater og grønt – få en masse lækker inspiration og opskrifter her.
Til 4 personer på 15 min.
# Ingredienser til Tabouleh:
2 dl couscous eller bulgur
½ liter kogende vand
Dressing:
½ dl olie
1 økologisk citron, saft og skal af
1 fed hvidløg, pressede
1 tsk friskrevet ingefær
1 tsk chiliflager
1 tsk rørsukker
2 dl finthakket persille og mynte
salt og friskkværnet peber
Derudover
2 finthakkede forårsløg
3 tomater, finthakkede
1 rødløg eller skalotteløg, finthakket
3 spsk majs eller granatæblekerner
*
Sådan laver du Tabouleh:
Med couscous: Kom couscous i en skål og hæld ½ liter kogende
vand over.
Lad det trække mens resten af ingredienserne og dressingen
gøres klar.
Med bulgur: Hvis du bruger bulgur, skal det koges i 10-15
min i letsaltet vand til det er mørt.
Dressingen: Rør alle ingredienserne godt sammen og smag til
med salt og peber.
Når couscous har trukket og absorberet væden, så hældes
dressingen over, der røres godt rundt og resten af grønsagerne vendes i
tabouleh salaten