Denne lækre gryde er lavet efter originalopskriften, men vi har udeladt kokosmælken for at mindske på fedtet. Meget velsmagende gryderet. Afpudset
inderlår er en mager udskæring af oksen.
Forberedelse 20 min. Tilberedning 30 min. 4 portioner.
#Ingredienser
600-800 g afpudset oksekød
2 løg
3 hvidløg
2 cm frisk ingefær
10 cm citrongræs
1-2 små røde chilifrugter
2 spsk rapsolie
2 tsk kommen
½ tsk gurkemeje
4 friske kaffir limeblade eller 2 tørrede
5 dl oksebouillon
160 g langkornede ris
* Tilberedning
1. Skær kødet i lange strimler på tværs af muskelfibrene.
2. Pil og skiv løg, hvidløg og ingefær tyndt.
Skær den træede del af citrongræsset af og lad, ca. 10 cm af
den kødfulde del være.
Skyl og skær det i tynde skrå skiver.
Skyl, udkern og striml chilifrugterne fint.
3. Opvarm olien i en wok eller på en stor teflonpande.
Brun løgene 1 min og tilsæt kødet.
Fortsæt med at stege 2 min, eller til kødet er godt brunt.
4. Tilsæt hvidløg, ingefær, citrongræs, chilifrugt, kommen
og
gurkemeje. Steg under omrøring, ca. 2 min.
5. Tilsæt limeblade og bouillon.
Bring det i kog og skru ned, lad det simre i 20 min, eller
til kødet er mørt og saucen er jævn.
Server retten med løse ris.
FORBERED
Lav gryden 1-2 dage i forvejen, så udvikles smagen
maksimalt.
Varm retten godt igennem før serveringen.
Tips:
Kaffir limeblade har en kraftig limesmag som
er et must i denne ret.
Kaffir limefrugt kan være svær at få fat i,
men kan også bruges i gryden.
Erstat de tørre krydderier med thailandsk currypasta i
denne gryde. Tag 1-2 tsk af enten den grønne eller den
røde currypasta.
Pr. portion: Energi: Kcal 466 = kj 1957
Kulhydrat 37 g Protein 48 g Fedt 14 g (27%) Fibre 1 g
Se alle de bedste opskrifter med Oksekød, Kalvekød eller Vildt
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.