Lækre dybstegte dejpakker fra det jødiske køkken. Her er alle de bedste opskrifter samlet
Antal: omkring 20. Forberedelse: 35 min. Tilberedning: 5
min.
# Ingredienser
1 spsk olie
1 lille finthakket løg
250 g magert hakket oksekød
1 æg
1 tsk salt og peber
2,5 dl sigtet hvedemel
1 ekstra pisket æg
3 spsk koldt vand
olie til dybstegning
* Tilberedning
1. Varm olien i en lille gryde. Tilsæt løg og omrør, indtil
det er blødt.
Tag gryden af varmen.
Bland løg, oksekød og æg i en skål. Krydr med salt og peber.
2. Hæld melet i en skål og form et hul i midten.
Rør det ekstra æg og vandet i og bland det godt.
Ælt dejen let på et meldrysset bord, indtil den er blød (for
megen æltning kan gøre dejen sej).
Halver dejen og rul hver halvdel til en 2 mm tyk firkant.
3. Skær dejen i 5 cm firkanter. Øs 1 tsk af kødblandingen op
i midten.
Pensl kanterne med lidt vand.
Fold dejen halvt om til trekanter og vrid dem i hjørnerne.
4. Opvarm 4 cm olie ved jævn varme.
Friter dejpakkerne, indtil de er gyldne og afdryp dem på et
stykke køkkenrulle.
Variation Brug kylling i stedet for oksekød.
Du kan også tilsætte karry eller chili i kødet for at gøre
det lidt mere krydret.
Kreplach er små dumplings fyldt med malet kød, kartoffelmos
eller anden fyldning, normalt kogt og serveret i kyllingesuppe, selvom de også
kan serveres stegt. De ligner polsk og ukrainsk uszka, italiensk ravioli eller
tortellini, tysk Maultaschen og kinesisk jiaozi og wonton.
Prøv sammen med:
Hovedret: Indbagt
oreganokylling
Dessert: Honningruller
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.