Marineret tofu giver denne ret ekstra smag, men krydderierne
passer også godt til tofu naturel.
4 portioner. Sværhedsgrad: Mellem. Forberedelse: 1¼ time.
Tilberedning: 10 min.
# Ingredienser
1 spsk havsalt
4½ tsk kinesisk femkrydderi
3 spsk farin
2 fed hvidløg, pressede
1 tsk revet, frisk ingefær
2 blokke a 225 g tofu
vegetabilsk olie, til friturestegning
2 porrer, halverede og strimlede
strimlet porre, til pynt
* Tilberedning
1. Rør salt, femkrydderi, farin, hvidløg og ingefær sammen i
en skål og hæld det ud på et fad.
2. Halver hver tofublok i to trekanter.
Disse halveres igen i trekanter, som igen halveres i trekanter, så du har 16
trekanter i alt.
3. Trekanterne rulles i krydderiblandingen, så de er helt
dækkede.
Sættes til side 1 time.
4. Varm olien i en wok, til den er næsten rygende.
5. Dæmp varmen en smule, tilsæt tofu-trekanterne og steg dem
5 min, til de er gyldenbrune.
Tages op med en hulske, holdes varme og sættes til side.
6. Kom porrerne i wokken og steg dem 1 minut.
Tages op og afdryppes på køkkenrulle.
7. Arranger porrerne på et varmt fad og læg den stegte tofu
over.
Pynt med friskstrimlet porre og server straks.
Næringsindhold:
Kalorier 224. Sukker 17 g. Proteiner 10 g. Fedt 13 g.
Kulhydrater 18 g. Mættede fedtsyrer 2 g.
Kokkens tip
Steg tofuen ad flere omgange og hold dem varme, til de alle
er stegt og klar til at blive serveret.
Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Tofu
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.