Kødet bliver vendt i en krydret blanding, inden det steges
sprødt, og derefter røres det sammen med ris og æg.
4 portioner. Sværhedsgrad: Svær. Forberedelse: 10 min.
Tilberedning: 35 min.
# Ingredienser
275 g langkornede, hvide ris
6 dl koldt vand
350 g svinemørbrad
2 tsk kinesisk femkrydderi
25 g Maizena
3 store æg
25 g rørsukker
2 spsk solsikkeolie
1 løg
2 fed hvidløg, pressede
100 g gulerødder, i tern
1 rød·peberfrugt, udkernet og·skåret i tern
100 g ærter
15 g smør
salt og peber
* Tilberedning
1. Risene skylles under rindende, koldt vand.
Læg dem i en stor gryde, tilsæt det kolde vand og en
knivspids salt.
Bring vandet i kog, læg låg på, dæmp varmen og lad dem simre
ca. 9 min, eller til væden er absorberet, og risene er møre.
2. Imens skæres kødet i meget tynde, ensartede skiver og
sættes til side.
3. Pisk femkrydderi, Maizena, 1 æg og rørsukker sammen.
Vend kødet i denne blanding.
4. Varm olien i en stor wok eller pande.
Tilsæt kødet og steg det· for kraftig varme, til det er
gennemstegt og sprødt.
Tag kødet op med en hulske og sæt det til side.
5 Skær løget i tern med en skarp kniv.
6. Kom løg, hvidløg, gulerod, peberfrugt og ærter i wokken
og lynsteg i 5 min.
7. Læg kødet tilbage i wokken sammen med de kogte ris og
lynsteg i 5 min.
8. Varm smørret på en pande.
Tilsæt de 2 sammenpiskede æg og steg dem, til de er faste.
Vendes ud på et skærebræt og skæres i tynde strimler.
Vend dem forsigtigt i risblandingen og server straks.
Næringsindhold:
Kalorier 599. Sukker 11 g. Proteiner 30 g. Fedt 22 g.
Kulhydrater 76 g. Mættede fedtsyrer 7 g.
Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Oksekød Svinekød Kalvekød Lammekød
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.