Blancherede nudler steges sprøde og brune i wokken, og over
dem lægges strimlet kyllingekød i en krydret sauce.
4 portioner. Sværhedsgrad: Mellem. Forberedelse: 35 min.
Tilberedning: 25 min.
# Ingredienser
225 g kyllingebryst, uden skind og ben, strimlet
1 æggehvide
5 tsk Maizena
225 g tynde ægnudler
3 dl vegetabilsk olie
6 dl hønsebouillon
2 spsk tør sherry
2 spsk østerssauce
1 spsk lys sojasauce
1 spsk hoisinsauce
1 rød peberfrugt, udkernet og meget fint strimlet
2 spsk vand
3 forårsløg, hakkede
* Tilberedning
1. Rør kyllingekød, æggehvide og 2 tsk af Maizenamelet
sammen i en skål.
Lad det stå i mindst 30 min.
2. Nudlerne blancheres i kogende vand i 2 min og afdryppes
godt.
3. Varm olien i en forvarmet wok.
Tilsæt nudlerne og bred dem ud, så de dækker wokkens bund.
Steg dem for svag varme i ca. 5 min, til de er brunede på
undersiden.
Vend dem og brun dem på den anden side.
Tag dem op, når de er sprøde og brune, læg dem på et
serveringsfad og hold dem varme.
Hæld olien fra wokken.
4. Hæld 3 dl af bouillonen i wokken.
Tag den fra varmen og tilsæt kyllingekød. Rør godt rundt, så
det ikke brænder fast.
Sæt wokken over igen og kog i 2 min.
Tag kødet op og hæld bouillonen ud.
5.Tør wokken ren med køkkenrulle og sæt den over igen.
Tilsæt sherry, saucerne, peberfrugt og resten af bouillonen
og bring det i kog.
Rør resten af Maizenamelet sammen med vandet og rør det i
saucen.
6. Tilsæt kyllingekød og kog for svag varme i 2 min.
Hæld kød og sauce over nudlerne og drys forårsløg over.
Næringsindhold:
Kalorier 376. Sukker 2 g. Proteiner 15 g. Fedt 27 g.
Kulhydrater 17 g. Mættede fedtsyrer 4 g.
Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Nudler
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.