Til denne ret skal der anvendes tørrede, kinesiske svampe
(shiitake) alternativt lyse, friske svampe.
4 portioner. Sværhedsgrad: Mellem. Forberedelse: 1¼ time.
Tilberedning: 20 min.
# Ingredienser
300-350 g kyllingekød, uden skind og ben
½ tsk sukker
1 spsk lys sojasauce
1 tsk risvin eller tør sherry
2 tsk Maizena
4-6 tørrede, kinesiske svampe, udblødt i varmt vand
1 spsk fintrevet ingefær
salt og peber
nogle dråber sesamolie
korianderblade, pynt
* Tilberedning
1. Med en skarp kniv skæres kødet i mindre stykker og lægges
i en skål.
2. Tilsæt sukker, sojasauce, vin og Maizena. Vend kødet i
det og mariner det i 25-30 min.
3. Svampene afdryppes og tørres på køkkenrulle.
Skær dem i tynde strimler og kasser den hårde stok.
4. Læg kyllingekødet på et varmebestandigt fad, som passer i
en grønsagsdamper af bambus.
Arranger svampeskiverne og ingefær over kødet, og
drys salt, peber og sesamolie over.
5. Anbring fadet på risten i en grønsagsdamper eller på en
rist i en wok fyldt med varmt vand og damp retten for kraftig varme i 20 min.
6. Serveres varm, pyntet med korianderblade.
Næringsindhold:
Kalorier 125. Sukker 0,3 g. Proteiner 20 g. Fedt 3 g.
Kulhydrater 3 g. Mættede fedtsyrer 1 g.
Kokkens tip
Hæld ikke udblødningsvandet fra svampene ud.
Det er meget brugbart og kan tilsættes suppe eller bouillon
for at give ekstra smag.
Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Fjerkræ
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.