Chicken gumbo med
pølse er en skøn ret, som evt kan krydres med din egen hjemmeblandede
kreoler-krydderiblanding. En smagfuld ret der serveres med cremefraiche og grøn
salat
Til 4 personer.
# Ingredienser
4 tomater
500 g kartofler
2 spsk olie
250 g perleløg
2 fed hvidløg
4 kyllingebryster
200 g chorizopølse
eller anden krydret pølse
2 spsk sød chili
sauce
saft fra 1 appelsin
salt og peber
Tilbehør:
Cremefraiche og grøn salat.
* Tilberedning
Tomaterne dyppes i
kogende vand, så skindet kan fjernes.
Skær dem herefter i terninger.
De skrællede
kartofler skæres også i terninger.
Varm olien i en dyb
pande og tilsæt kartofler og pillede perleløg.
Lad dem stege i ca.
10 min.
Tilsæt pressede
hvidløg.
Skær
kyllingebrysterne i 5 cm store stykker, og pølsen i tykke skiver.
Tilsæt kød og pølse.
Tilsæt
tomatterninger, chilisauce og appelsinsaft.
Smag til med salt og
peber og lad retten simre i 15 min, til kyllingekødet er gennemstegt og mørt.
Din egen
hjemmeblandede kreoler-krydderiblanding
#
2½ spsk paprika
2 spsk salt
2 spsk
hvidløgspulver
1 spsk løgpulver
1 spsk sort peber
1 spsk cayennepeber
1 spsk tørret
oregano
1 spsk tørret timian
*
Bland alle
krydderierne sammen og opbevar dem i en lufttæt beholder.
Her er selvfølgelig
til mange omgange, men du kan jo altid halvere eller kvarte opskriften.
✅ Årets bedste opskrifter fås på Kogebog.dk - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.