En malajisk fiske- og nudelsuppe, der er rig på både smag og
næring. Mangler du lidt inspiration? Udforsk
Kogebog.dk med flest spændende opskrifter.
Forberedelsestid: 20 min. Tilberedningstid: 15 min.
Kuverter: 4
# Ingredienser
1 spsk olie
1 stort hakket rødløg
2 fed knust hvidløg
2 spsk karrypasta
7,5 dl fiskebouillon
200 g aborrefilet
12 store rå rejer
3 halverede, rensede blæksprutterør
1,2 dl kokoscreme
2 tsk fiskesauce
2 tsk brun farin
0,6 dl limesaft
sød chilisauce efter smag
250 g forkogte nudler, udblødt i koldt vand i 10 min og
afdryppet
pynt (se Bemærk)
* Tilberedning
1. Opvarm olien i en stor tykbundet gryde. Tilsæt løg,
hvidløg og karrypasta.
Svits det ved jævn varme i omkring 3 min.
Tilsæt fisken og lad det simre uden låg i 10 min.
2. Skær fisken i store stykker af bidstørrelse. Pil rejerne.
Lad halen være intakt og fjern tarmen.
Rids det indvendige af blæksprutterne diagonalt på kryds med
en skarp kniv og skær dem i 2-3 cm stykker.
3. Tilsæt kokoscreme, fiskesauce, sukker, saft og chilisauce
til bouillonen og rør det sammen.
Lad det småkoge uden låg i omkring 3 min.
Tilsæt fisk og skaldyr og lad det småkoge i omkring 2 min.
4. Portionsanret de afdryppede nudler i skåle.
Overhæld det med fisk og skaldyr og bouillon. Garner det og
server det straks.
Bemærk
Til pynt kan bruges friske bønnespirer, masser af hakket
kinaløg, tyndt skivede agurker og friske korianderblade.
Variation
Skær limeskiver og citronbåde ud til at presse over retten,
eller tilsæt et skvæt chilipasta eller skivede, friske røde chilier som et ekstra
krydderi.
Prøv sammen med:
Forret: Grønsagsforårsruller
med sur-sød sauce
Dessert: Isbudding
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.