Kinesisk fem krydderi er en blanding af kanel, fennikel,
stjerneanis, ingefær og kryddernelliker, som er stødt sammen.
4 portioner. Sværhedsgrad: Let. Forberedelse: 1¼ time.
Tilberedning: 10 min.
# Ingredienser
625 g magert lammekød uden ben (kølle eller filet)
2 tsk kinesisk fem krydderier
3 spsk solsikkeolie
1 rød peberfrugt, udkernet, i tynde skiver
1 grøn peberfrugt, udkernet, i tynde skiver
1 gul eller orange peberfrugt, udkernet, i tynde skiver
4-6 forårsløg, tyndt skivede på skrå
175 g tynde, grønne bønner, i 4 cm stykker
2 spsk sojasauce
4 spsk sherry
salt og peber
kinesiske nudler, tilbehør
PYNT
strimler af rød og grøn peberfrugt
friske korianderblade
* Tilberedning
1. Skær kødet i tynde strimler, ca. 4 cm lange, på tværs af
fibrene.
Læg det i en skål, tilsæt femkrydderi og ¼ tsk salt, bland
det og mariner det tildækket og køligt mindst 1 time, gerne op til 24 timer.
2. Varm halvdelen af olien i en wok. Olien hvirvles rundt,
til den er meget varm.
Tilsæt kødet og lynsteg i 3-4 min, til det er næsten
gennemstegt.
Tages op og sættes til side.
3. Tilsæt resten af olien. Når den er varm, tilsættes
peberfrugter og forårsløg.
Lynsteg i 2-3 min, tilsæt bønner og rør ca. 1 minut.
4. Tilsæt sojasauce og sherry. Når det er varmt, tilsættes
kødet med stegesky.
Lynsteg 1-2 min, eller til kødet er gennemvarmt og dækket af saucen.
Smages til med salt og peber.
5. Serveres med kinesiske nudler, pyntet med rød og grøn
peberfrugt og frisk koriander.
Næringsindhold:
Kalorier 361. Sukker 3 g. Proteiner 35 g. Fedt 22 g.
Kulhydrater 5 g. Mættede fedtsyrer 8 g.
Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Kalvekød Lammekød
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.