Retten bliver tilberedt med sichuanpeber, som er ret stærk.
Man kan evt lave retten med sort peber.
4 portioner. Sværhedsgrad: Mellem. Forberedelse: 35 min.
Tilberedning: 10 min.
# Ingredienser
450 g lammefilet eller culotte
2 spsk mørk sojasauce
2 tsk sesamolie
2 spsk risvin eller tør sherry
½ tsk sichuanpeber
4 spsk vegetabilsk olie
4 fed hvidløg, pressede
60 g vandkastanjer, i kvarte
1 grøn peberfrugt, udkernet og strimlet
1 spsk vineddike
1 spsk sesamolie
ris eller nudler, tilbehør
* Tilberedning
1. Kødet afpudses, skæres i 2½ cm tern og lægges i et lavt
fad.
2. Rør 1 spsk af sojasaucen, sesamolie, vin og sichuanpeber
sammen.
Hæld det over kødet, vend kødet i marinaden og lad det
trække 30 min.
3. Varm olien i en forvarmet wok.
Tag kødet op af marinaden og kom det i wokken sammen med
hvidløg. Lynsteg i 2-3 min.
4. Tilsæt vand kastanjer og peberfrugt og lynsteg i 1 minut.
5. Tilsæt resten af sojasaucen og vineddike og bland det
hele godt sammen.
6. Tilsæt sesamolie og svits under konstant omrøring i 1-2 min,
eller til kødet er gennemstegt.
7. Hæld retten over på et varmt fad og server straks med ris
eller nudler.
Næringsindhold:
Kalorier 320. Sukker 2 g. Proteiner 25 g. Fedt 21 g.
Kulhydrater 4 g. Mættede fedtsyrer 6 g.
Kokkens tip
Kinesisk purløg, som også kaldes hvidløgspurløg, vil være en
passende pynt til retten.
Sesamolie anvendes som krydderi snarere end til stegning, da
den let brænder på, og derfor tilsættes den mod slutningen af stegetiden.
Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Lammekød
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.