Anvend en mager udskæring som lammefilet til denne ret det
giver en bedre smag og mere mørt kød.
4 portioner. Sværhedsgrad: Let. Forberedelse: 5 min.
Tilberedning: 10 min.
# Ingredienser
350 g magert lammekød (filet eller culotte uden fedtkant)
2 spsk vegetabilsk olie
3 fed hvidløg, pressede
1 porre, i skiver
175 g store champignoner, i skiver
½ tsk sesamolie
friske, røde chilier, pynt
SAUCE
1 tsk Maizena
4 spsk lys
sojasauce
3 spsk risvin eller tør sherry
3 spsk vand
½ tsk chilisauce
* Tilberedning
1. Med en skarp kniv eller en flækkekniv skæres kødet i
tynde strimler
2. Olien varmes i en forvarmet wok eller stor pande.
3. Tilsæt kød, hvidløg og porre og lynsteg i 2-3 min.
4. Sauce: Rør Maizena, sojasauce, vin, vand og chilisauce
sammen og sæt den til side.
5. Kom champignon i wokken og lynsteg i 1 minut.
6. Rør saucen i og kog 2-3 min, eller til lammekødet er
gennemkogt og mørt.
7. Stænk sesamolie over og hæld retten i et varmt
serveringsfad.
Pynt med røde chilier og server straks.
Næringsindhold:
Kalorier 219. Sukker 1 g. Proteiner 21 g. Fedt 14 g.
Kulhydrater 4 g. Mættede fedtsyrer 4 g.
VARIANT
Lammekødet kan erstattes af magert oksekød eller
svinemørbrad i denne klassiske opskrift fra Beijing. Man kan også anvende 2-3
forårsløg, 1 skalotteløg eller 1 lille zittauerløg i stedet for porren.
Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Lammekød
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.