Kylling helt uden fedt med lynstegte grønsager og mandler, serveret, stegte nudler og sherry/soyasauce. En lækker ret til hele familien!
Giver 4-6 portioner
# Ingredienser
2½ spsk majsstivelse
3¾ dl vand
4 spsk tør sherry
4 spsk sojasauce
1 tsk koncentreret
kyllinge/hønsebouillon
1 æggehvide
½ tsk salt
4 hele kyllingebryst
uden skind skåret i 2½ cm stykker
olie til stegning
100 g smuttede hele
mandler
1 stor gulerod, fint hakket
1 tsk frisk revet
ingefær
6 forårsløg med top,
skåret i 2½ cm stykker
3 bladselleri
diagonalt skåret i 1½ cm stykker
halvdelen af en 225 g
dåse hakkede bambusskud, afdryppet
8 friske champignon
i skiver
stegte nudler (se opskrift)
gulerodsstrimler og
friske persillekviste til pynt
* Fremgangsmåde
1. Bland 1½ spsk
majsstivelse, vand, 2 spsk sherry, sojasauce og bouillon i en lille kasserolle.
Koges op under
omrøring over mellem varme indtil blandingen koger og bliver tykkere, ca 5 min;
hold det varmt.
2. Pisk æggehviden i
en mellemstor skål indtil det er skummende.
3. Tilsæt den
resterende 1 spsk majsstivelse, 2 spsk sherry og salt til æggehviden; bland det
godt.
Tilsæt
kyllingestykkerne; rør til det dækker godt.
4. Varm omkring 5 cm
olie op til 190 °C i en wok eller en dyb pande over høj varme.
Tilsæt 1/3 af
kyllingestykkerne, 1 ad gangen; koges indtil kyllingen ikke længere er rød i
midten, 3-5 min.
Afdryp kyllingestykkerne på køkkenrulle.
Gentag med
resterende kylling.
5. Fjern alt
undtagen 2 spsk olie fra wokken.
Tilsæt mandler;
lynsteg indtil de er gyldenbrune, ca 2 min.
Fjern mandlerne fra wokken;
sæt det til side.
6. Tilsæt gulerod og
ingefær til wokken; lynsteg 1 minut.
Tilsæt løg, selleri,
bambusskud og champignon; lynsteg indtil sellerien er sprød og mør, ca 3 min.
Rør kyllingen,
mandlerne og majsstivelseblandingen i; steg under omrøring indtil det er
gennemvarmt.
Serveres med stegte nudler og pyntes hvis det ønskes.
Trin 1: Kog sauce.
Trin 2: Pisk
æggehvide.
Trin 4: Steg
kyllingen.
Stegte nudler
Giver 4 portioner
# Ingredienser
225 g kinesiske
tynde ægnudler
olie til stegning
* Fremgangsmåde
1. Kog nudlerne
indtil de er møre men stadig faste, 2-3 min; afdryp dem.
Skyl dem under rindende koldt vand; afdryp dem igen.
2. Læg flere lag køkkenrulle
over en form eller en bageplade.
Spred nudlerne over køkkenrulle;
lad dem tørre 2-3 timer.
3. Varm 5 cm olie op
til 190°C i en wok eller en dyb pande, over mellem-høj varme.
Brug en hulske eller
en tang og sænk en lille portion af nudlerne ned i den varme olie.
Steg nudlerne indtil
de er gyldenbrune, ca 30 sekunder.
4. Afdryp nudlerne
på køkkenrulle.
Gentag med de resterende nudler.
Se alle de bedste opskrifter med Kylling
Se alle de bedste opskrifter med Kinesiske retter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------