Bliv inspireret til spændende asiatisk kost. Få nye ideer
til sund mad. Find opskrifter på morgenmad, frokost, aftensmad og desserter her.
Forberedelsestid: 20
min. Tilberedningstid: 10 min + 2 timer til marinering. Antal kuverter 4
# Ingredienser
500 g okseklump
4 spsk vand
3 spsk citronsaft
2 spsk citrongræs
(kun den hvide del), finthakket
1 spsk fiskesauce
1 løg, fintskåret
2 spsk frisk
koriander, hakket
1 spsk frisk mynte,
hakket
2 små agurker,
hakkede
½ kinakålhoved,
skåret i strimler
* Tilberedning
1. Grillsteg oksekødet
3 min på hver side eller indtil det er let stegt.
Tag det af grillen,
dæk det til og lad det hvile i 5 min.
Skær oksebøffen ud i
strimler på 5 mm med en skarp kniv.
Opvarm vandet i en
wok og kog oksekødet under låg i 2 min.
Det må endelig ikke
få for meget.
Tag wokken af
blusset og hæld kød og vand over i en skål.
2. Tilsæt
citronsaft, citrongræs, fiskesauce, løg, koriander og
mynte til kødet og
bland det godt.
Dæk det til og stil
det i køleskabet. Lad kødet marinere i 2 timer.
Rør agurk i.
3. Server
oksekødssalaten på et underlag af strimlet kinakål,
evt. pyntet med
mynteblade.
Kokkens tip:
Man kan marinere
kødet natten over og tilsætte agurk lige inden servering.
Se alle de bedste
opskrifter fra Indien Asien Laos og Cambodja
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv
selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------