Herlig fingermad, der helt sikkert vil pirre smagsløgene! Her er alle de bedste opskrifter – se selv – se også menuforslag nederst
Antal:45. Forberedelse: 40 min. Tilberedning: 20 min.
# Ingredienser
2 mellemstore kartofler
375 g rejer
2 spsk olie
2 tsk sorte sennepsfrø
1 tsk stødt spidskommen
½ tsk chilipulver
0,6 dl hønsebouillon
5 plader dybfrost mørdej (optøet)
5 dl olie til stegning
Myntechutney:
2,5 dl mynteblade (sammenpresset)
3 hakkede forårsløg
2 tsk sukker
0,8 dl citronsaft
2 spsk vand
* Tilberedning
1. Skræl kartoflerne og skær dem i terninger.
Pil rejerne, fjern tarmen og hak kødet.
Opvarm olien i en gryde. Tilsæt krydderier og svits dem i et
min.
Tilsæt kartoflerne og bland ingredienserne godt.
Småkoger under låg, indtil kartoflerne er møre.
2. Hæld rejerne i gryden og steg dem uden låg under jævnlig
omrøring i 10 min, eller indtil blandingen er næsten tør. Afkøl dem helt.
3. Skær mørdejen i runde bunde med en 8 cm udstiksform.
Øs 1 teskefuld med top af fyldet op på hver bund.
Fugt kanten af mørdejen og fold den halvt over, så fyldet
lukkes inde.
Pres kanten sammen med fingrene eller med en gaffel.
4. Varm olien i en stor gryde, til den er jævnt varm.
Fritér rejebidderne et par stykker ad gangen og vend et par
gange, indtil de er gyldne.
Dryp dem af på køkkenrulle.
5. Myntechutney:
Blend ingredienser i en foodprocessor, indtil konsistensen
er jævn.
Server rejebidderne på et stort fad med myntechutney.
Prøv sammen med:
Hovedret: Karrygryde
med krydrede gule ris
Dessert: Mangocreme
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.