Denne ret har en vidunderlig farve fra gurkemejen, og en herlig, krydret smag. I alle henseender en nydelse.
4 portioner. Sværhedsgrad: Let. Forberedelse: 5 min.
Tilberedning: 20 min.
# Ingredienser
1 spsk kinesisk fem krydderi
2 spsk Maizena
400 g kyllingebryst uden skind og ben, skåret i tern
3 spsk jordnøddeolie
1 løg, skåret i tern
225 g langkornede hvide ris fx basmati ris
½ tsk stødt gurkemeje
6 dl hønsekødbouillon
2 spsk klippet purløg
* Tilberedning
1. Hæld femkrydderi og Maizena i en stor skål og vend
kyllingekødet i det, så det er helt dækket.
2. Varm 2 spsk af olien i en stor, forvarmet wok.
Tilsæt kyllingekødet og lynsteg i 5 min.
Tag det op med en hulske og sæt det til side.
3. Hæld resten af olien i wokken.
4. Tils½t løg og lynsteg under omrøring i 1 minut.
5. Tilsæt ris, gurkemeje og bouillon og bring det i kog.
6. Læg kyllingekødet tilbage i wokken, dæmp varmen og lad
det simre i 10 min, eller til væden er absorberet, og risene er møre.
7. Drys purløg over, rør det hele sammen og server retten
varm.
Næringsindhold:
Kalorier 412. Sukker 1 g. Proteiner 23 g. Fedt 13 g.
Kulhydrater 53 g. Mættede fedtsyrer 2 g.
Kokkens tip
Vær forsigtig under brugen af gurkemeje. Den kan plette
hænder og tøj med en kraftig gul farve.
Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Ris
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.