Denne salat vil være et friskt indslag til frokosten eller aftensmaden. Eller bare på en mørk vinteraften. Passer til sådan cirka alt mad - ren Skipper Skræk
Giver 4 portioner
# Ingredienser
225 g frisk spinat
1 spsk olie
225 g bønnespire
300 g mandarin både,
uden væde
2 cl soya sauce
2 cl appelsinsaft
Mandarinstykker til pynt
* Fremgangsmåde
1. Del spinaten i blade.
Slå koldt vand på.
Gentag flere gange med friskt koldt vand for at fjerne sand og grus.
Klappes tør med køkkenrulle.
2. For at fjerne stilken
fra spinatbladene, foldes hvert blad i halve på langs.
Træk i stilken fra toppen
af bladet; smid stilken ud.
Fjern fugtighed fra bladene
med køkkenrulle.
3. Varm olien i en wok
eller en dyb pande over mellem-høj varme.
For at lynstege spinat,
kommes spinaten, bønnespirerne og mandarinbådene i wokken.
Steg under omrøring i
1-2 min lige indtil spinaten tørrer.
Hæld det over på et serveringsfad.
Varm soya saucen og appelsinsaften
i wokken; hæld det over spinaten og vend det forsigtigt for at dække.
Pynt hvis det ønskes.
Serveres straks.
Trin 1: Slå koldt vand
på spinatbladene.
Trin 2: Fjern stilkene
fra spinatbladene.
Trin 3: Lynsteg spinatblandingen
i en wok.
INFO: Spinat er tilgængeligt
hele året; højsæson marts til juni. Se efter mørkegrønne, friske blade. Undgå gule,
indtørrede, stødte eller bløde blade. Opbevares på køl i en plasticpose i op til
3 dage.
Når Skipper Skræk spiser spinat, går det lige i musklerne og
han bliver bomstærk. Det har Skipper Skræk vidst, siden han så dagens lys i
1929. Her mere end 90 år senere har forskere fundet frem til, hvorfor netop
spinat giver Skipper Skræk styrke.
Se alle de bedste opskrifter med Spinat
Se alle de bedste opskrifter med Tilbehør
✅ Her er kogebogen
med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med
Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------