Disse cupcakes er mindre søde og har en meget frisk og
syrlig smag fra både citronskal og citronsaft. Det luftige guf på toppen giver
en fin kontrast til den syrlige kage.
12 stk.
# Ingredienser
Kagedejen:
150 g smør
1 dl fløde eller mælk
3 æg
100 g hvid chokolade, grofthakket
(kan udelades)
150 g sukker
150 g hvedemel
1 tsk bagepulver
2 citroner, revet skal og saft
(ca.1 dl)
Guf:
2 æggehvider (60 g)
135 g sukker
1 tsk salt
lakridsgranulat, efter smag
¼ vaniljestang, kornene af
Drys:
friske hindbær, lakridsgranulat.
*
Sådan gør du
1. Tænd ovnen på 200 °C alm. / 185 °C varmluft.
2. Smelt smørret, og kom det i en røreskål sammen med
fløden.
3. Rør det godt sammen med et piskeris.
Tilsæt imens æggene et ad gangen.
4. Hak chokoladen groft
Bland sukker, mel, bagepulver, vaniljesukker og chokolade i
en skål.
5. Rør det herefter i smørblandingen, til massen er glat og
ensartet.
6. Fordel dejen i 12 cupcakeforme.
Sæt kagerne i ovnen, og bag dem i ca. 20 minutter.
7. Lad kagerne køle lidt, og forbered imens topping.
Pisk æggehvider, sukker og salt sammen i metal- eller
glasskål, sæt skålen over vandbad, og fortsæt med konstant piskning, til
sukkeret er opløst (ca. 5-8 minutter) og massen er hvid og luftig. Tag skålen
af varmen, og pisk yderligere 8-10 minutter, til massen er kølet lidt ned og er
luftig og tyk, så den kan stå selv.
8. Pynt kagerne med guffet og drys - server straks, eller
opbevar kagerne på køl.
Tips: Guf kan også bruges som pynt på isvafler eller piskes
sammen med ca. 200 g friske bær og fryses til en luftig sorbet.
Se flere dejlige opskrifter med dessert HER og med bær HER og med
cupcakes HER
Kogebog.dk har de nemmeste madopskrifter, Madplan og Tøm
køleskabet og din egen "Min kogebog" til dine egne opskrifter