Tynde skiver æbler
giver denne tærte en frisk og anderledes smag. Det lidt syrlige giver en fin
brydning mod løg og det lidt salte bacon. Retten er nem og god
Tid: 1½ time, heraf
20 min til hævning og 40 min i ovnen. 4-6 pers.
# Ingredienser
2-3 løg (ca 300 g)
1 spsk olie
½ dl hvidvin
½ tsk salt
¼ tsk peber
1 tsk oregano
15 g gær (ca 1 spsk)
4 spsk vand
2½ dl hvedemel
1 tsk sukker
2 spsk olie
2-3 æbler
1 spsk friskpresset
citronsaft
100 g bacon
frisk oregano (1
bdt.)
* Fremgangsmåde
1. Pil løgene, skær
dem i tynde både.
2. Svits dem i olien
et par minutter uden at de tager farve.
Hæld hvidvinen på og
krydr med salt, peber og oregano.
Lad det simre ved
svag varme 15-20 min.
3. Opløs gæren i
vandet og rør hvedemelet i.
Tilsæt sukker og
olie. Ælt det sammen til en dej.
Lad den hæve under et klæde ca 20 min.
4. Læg dejen på et
melet bord og rul den ud til en rund form, 28-30 cm i diameter.
Læg den i en
tærteform, ca 26 cm i diameter, gerne med rillet kant.
Tryk dejen op af
kanten på formen.
5. Fordel løgene i
tærteformen.
Skræl æblerne. Tag
kernehusene ud og skær dem derefter i tynde skiver.
Læg dem lagvis over
løgene i formen.
Dryp lidt citronsaft
over, så æblerne ikke bliver mørke.
6. Skær baconet i
strimler og læg dem over æbleskiverne.
7. Bag tærten i
ovnen i 200 °C i ca 40 min.
Server den varm
eller kold, pyntet med frisk oregano.
En grøn salat passer også fint til.
Tips: Brug gerne madæbler til tærten. De syrlige
spiseæbler er bedre end de søde.
Se alle de bedste opskrifter med Tærte
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------