Æblekage er en skøn klassiker, der kan laves på mange
forskellige måder. Her får du en nem opskrift på en æblekage, hvor æblet er i
fokus både i dejen og på toppen. Den adskiller sig lidt fra den gammeldags
æblekage, da der ikke er noget rasp i denne opskrift. Det gør dog ikke
æblekagen mindre god, tværtimod.
Denne æblekage smager fantastisk, især hvis du serverer den,
mens den stadigvæk er lun. Ligesom med andre æblekager, så er creme fraiche,
vaniljeis eller græsk yoghurt det perfekte at servere til som tilbehør. Rør fx
lidt vanilje i den græske yoghurt, så har du det perfekte tilbehør til
æblekagen, som heller ikke er for usundt.
Du får cirka otte stykker æblekage med denne opskrift.
Skulle det ske, at du har noget tilovers, så kan du nemt varme din æblekage i
ovnen dagen efter. Det tager ca. 20 minutter at lave æblekagen, og så skal den bage
i 35 minutter - værs'go en nem opskrift på en himmelsk æblekage - perfekt når
gæsterne kommer, eller der bare skal hygges i hjemmet!
# Det skal du bruge til din æblekage:
2 æg
200 g sukker
100 g smør
200 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1 spsk vaniljesukker
1 æble
En springform, Ø 20 cm
Lidt smør til formen
Topping:
2 æbler
1 spsk kanel
2 spsk sukker
Til servering:
Vaniljeis, cremefraiche eller græsk yoghurt
*
Æblekage - sådan gør du:
Tænd ovnen på 180 °C.
Pisk æg og sukker hvidt og skummende med en elpisker.
Smelt smørret i en lille gryde ved lav varme, lad det køle
lidt af, og rør det i æggemassen.
Bland mel, bagepulver og vaniljesukker, og sigt det i dejen.
Rør godt med en ske, til dejen er jævn og glat.
Skræl et æble, skær det i små tern, og vend dem i dejen med
en ske.
Smør springformen, og hæld dejen i den.
Topping:
Skær æblerne i tynde både, og fordel dem i et tæt mønster
oven på dejen.
Bland kanel og sukker, og drys det over kagen i et jævnt
lag.
Bag kagen i ovnen i ca. 35 minutter - tjek med en
strikkepind el.lign., at den er gennembagt.
Server gerne kagen, mens den endnu er lun.
Byd vaniljeis, cremefraiche eller græsk yoghurt til.
TIPS: Du laver den bedste æblekage med faste, syrlige æbler -
det giver det bedste resultat, når du bager æblekage. Brug gerne madæbler, fx
Belle de boskoop til din æblekage.
En æblekage er ikke bare en æblekage, de fås i flere typer
og igen i et utal af varianter.
Dette er en Æblekage
type 2. Se Æblekage - hvad kan
det være?
Find opskrifter og inspiration til gode madoplevelser og sæt
mere smag på hverdagen.
Få nem og hurtig madlavning til hele familien eller se
Mad til 1 når du er alene, Madplan til hele ugen og Tøm køleskabet til
"restegilde" og din egen "Min kogebog" til dine
egne
opskrifter.
På Kogebog.dk finder du flere tusinde herlige opskrifter og
madartikler.