Klassisk opskrift på æblekage med æblekagerasp er en gammel
fynsk opskrift som laves mange gange stadigvæk. Pynt med flødeskum og gelé,
himmelsk
(4-5 pers.)
# Ingredienser
1 kg syrlige æbler
½ dl vand
sukker
1 dl rasp eller æblekagerasp
½ dl sukker
50 g smør
Pynt: ½ liter piskefløde og gelé
* Tilberedning
Skræl æblerne, skær dem i kvarte og fjern kernehuset.
Skær derefter æblestykkerne i både og kog dem møre i vand
under låg.
Smag æblegrøden til med sukker.
Bland rasp og sukker.
Smelt smørret i en pande og rist raspen deri, indtil den er
gylden og sprød.
Rør af og til i raspen under afkølingen.
Læg æblegrød og rasp lagvis i en skål, det øverste lag skal
være rasp.
Pynt æblekagen med flødeskum og gelé.
Tips: Lidt skoldede. hakkede mandler kan blandes i
raspen.
Æblekagen lægges sammen lige før serveringen.
Se alle de bedste opskrifter med Æblekage
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.