Lækker og nem æbletærte med abrikos smager så englene synger
i kor og så er den nem at lave - her får du opskrift på den skønne tærte med
æble. Det kan godt betale sig at lave
to æbletærter på en gang. Læg den ene i fryseren til en travl dag.
Til 6 personer. Tilberedningstid:
½ time. Hviletid: 45 min. Bagetid: ca. 40 min. Fryseegnet
# Ingredienser
Dej:
180 g (3 dl)
hvedemel
100 g koldt smør
1 æggeblomme
1 spsk koldt vand
Fyld:
5-6 syrlige æbler
40 g (½ dl) melis
4 spsk abrikosmos
1 citron
* Fremgangsmåde
1. Hak smørret i
melet.
Derefter gnides det
mellem fingrene, til massen er grynet.
Tilsæt æggeblommen
samt en anelse koldt vand.
Ælt dejen sammen med
let hånd.
Pak den ind i alufolie
og sæt den i køleskab i ½ time.
2. Skræl æblerne,
fjern kernehuset og skær frugten i tynde både.
Dryp dem med saften af ½ citron.
3: Rul dejen ud og beklæd
en tærteform.
Prik dejen over det
hele med en gaffel.
Stil den i
køleskabet i 15 min.
4. Læg æblebådene
taglagt i den ubagte tærtebund.
Drys med sukker.
5. Bag æbletærten i
en varm ovn ved 200 °C i ca. 40 min.
6. Rør abrikosmosen
jævn med resten af citronsaften.
Smør mosen over den
varme tærte.
Lad den køle lidt.
7. Serveres lun
eller kold med flødeskum eller cremefraiche.