Dessert. Arbejdstid: 35 min. Skal hvile, dej: mindst 30 min. Bagetid i alt: ca 25 min. Middelsvær at lave. Lav pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Æbletærter, små med creme
Tærtebunde:
90 g hvedemel (1½ dl)
25 g flormelis (½ dl)
75 g smør
1 lille æggeblomme
Creme:
3 æggeblommer
1 spsk sukker
1 spsk maizenamel
½ stang vanilje
2 dl fløde
Fyld:
4 æbler
2 spsk sukker
Portionstærteforme
*
Sådan laves Æbletærter, små med creme
Tærtebunde:
1. Bland hvedemel og flormelis i en skål. Hak smørret i med
en kniv.
Smuldr det grynet med fingrene og saml hurtigt dejen med
æggeblommen.
Lad dejen hvile, indpakket og køligt, mindst ½ time.
Creme:
2. Pisk æggeblommer og sukker sammen i en gryde.
Undgå aluminium, det misfarver retter med æg.
Tilsæt maizenamelet.
3. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og kom dem i
æggemassen.
4. Giv fløden et opkog, lad den køle lidt af, og pisk den i
æggemassen i en tynd stråle.
5. Sæt cremen i vandbad og pisk i den, til den tykner.
6. Tag cremen fra varmen.
Rør i den af og til, så den ikke trækker skind.
Sæt ovnen på 200 °C.
Tærter:
7. Del tærtedej en i 4 dele.
Rul hver del ud på et melet bord og læg dem i tærteformene.
Sørg for, at dejen går godt op ad siderne.
Lad evt kagerullen køre en gang hen over formene, så
kanterne bliver ensartet afsluttet.
Prik bundene med en gaffel.
8. Forbag bundene ca 5 min.
9. Skræl æblerne, befri dem for blomst, stilk og kernehus og
skær dem i smalle både.
10. Fordel den kolde creme i de forbagte tærtebunde.
Dæk med æblebådene.
Gerne taglagt, så de dækker hele overfladen og danner en
roset.
Drys med sukker.
11. Sæt tærterne i ovnen ca 20 min.
Tag dem ud og lad dem afkøle let. Nyd dem lune eller kolde.
Tips: Drys mandelflager over æblebådene, inden de
drysses med sukker.
Halverede, udstenede sveskeblommer kan erstatte halvdelen af
æblerne.
Se alle de bedste opskrifter med Æbler
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------