Her smørsteger vi
frugt, sukker og rosiner sammen, det giver en lækker og sprød skorpe på kagen. Denne
gode dessert hitter altid! Kan virkelig anbefales
Tid: 1 time, heraf
20 min hævetid og 25-30 min i ovnen. Kagen er fryseegnet. Holdbarhed 6 mdr.
35 stk.
# Ingredienser
½ pk gær (25 g)
2½ dl mælk
4 spsk sukker
1 æg
7 dl hvedemel
FYLD:
1 kg æbler
75 g smør eller
margarine
1 dl sukker
2 dl rosiner
DRYS:
3 dl hvedemel
75 g mandler
1½ dl sukker
150 g smør eller
margarine
* Fremgangsmåde
1. Smuldr gæren ud i
en skål.
Opvarm mælken til
fingervarme. Rør gæren ud med mælken.
Tilsæt sukker, æg og
hvedemel. Ælt det hele sammen til en dej.
Lad dejen hæve i 20 min.
2. Skræl og udkern
æblerne. Skær dem i tern.
3. Smelt fedtstoffet
på en stegepande.
Steg æbler, sukker
og rosiner nogle min ved svag varme uden at det tager farve.
Stil æblefyldet til side.
4. Hak alle
ingredienserne til drysset sammen.
5. Rul dejen ud og
læg den i en smurt bradepande, 30x40 cm.
6. Prik dejen med en
gaffel her og der over hele bunden.
7. Fordel æblefyldet
over dejen og derefter drysset.
8. Bag kagen i ovnen
ved 200 °C i 25-30 min.
9. Server kagen lun
og skåret i tern.
Is eller cremefraiche
er godt til.
Tips: I frugtsæsonen
kan du bruge halvt æbler og halvt pærer,
som ternes og
tilberedes som ovenfor.
Se alle de bedste opskrifter med Dessert
Se alle de bedste opskrifter med Tærte
Se alle de bedste opskrifter med Is og sorbet
Se alle de bedste opskrifter med Frugt og bær
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------