Du får med denne æblekage en såkaldt fransk æbletærte,
med en
skøn smag af mandel og en sprød, bagt overflade. Æblekagen er perfekt til
eftermiddagskaffen eller som en god dessert.
Til 4-6 personer.
Tilberedningstid: ca 45 min.
# Ingredienser
500 g æbler
3 spsk melis
1 dl mandellikør
eller anden frugtlikør
Dej:
3 æg
3 spsk melis
75 g smør
50 g mandler
¼ tsk bagepulver
2½ dl piskefløde
eller cremefraiche
* Fremgangsmåde
1. Skræl æblerne,
skær dem i kvarte og fjern kernehuset.
Skær dem i tynde
både, der dampes møre i likør og sukker i et ovnfast fad, dækket med alufolie.
Fadet sættes i en
varm ovn ved 175 °C i ca 20 min.
2. Pisk æggeblommer
og sukker til en æggesnaps.
Smelt smørret og rør
det i.
Smut mandlerne, hak halvdelen
fint og rør dem i dejen.
3. Pisk hviderne
stive med bagepulveret.
Vend dem forsigtigt
i dejen.
4. Fordel dejen over
æblerne i fadet.
Drys den anden
halvdel af mandlerne, skåret i skiver, over kagen.
Desserten bages ved
200 °C i 30 min; overfladen skal være gylden.
5. Desserten
serveres lun med iskold cremefraiche.
Se opskrifter på sommerdrikke HER - og se
opskrifter på sommermad HER