De fleste børn elsker bananer. Her har
vi lavet en bananpie på en ny og nem måde. Sæt den på bordet og se den forsvinde
som dug for solen!
• Bananer indeholder meget kalium og
jern.
Forberedelse 20 min + afkøling. 8 stk.
# Ingredienser
125 g chokoladesmåkager
50 g tørrede bananchips
50 g smør eller margarine
FYLD:
50 g reven chokolade
3 ?2 dl vaniljecreme
3 spsk varmt vand
1 spsk gelatinepulver
TOPPING OG PYNT:
2 bananer
2 spsk friskpresset citronsejt
25 g tørrede bananchips. knuste
1½ dl piskefløde, pisket til skum
2 spsk chokoladesauce
* Tilberedning
1. Smuldr småkager og bananchips.
Smelt fedtstoffet og bland det med
kager og bananchips.
Tryk dejen ud i en form (24 cm i
diameter).
Stil formen i køleskabet.
2. Riv chokoladen groft.
Pisk cremen igennem og rør den revne
chokolade i.
3. Bland varmt vand og gelatinepulver
i en skål der tåler varme.
Bring lidt vand i kog i en gryde og placer
skålen i gryden.
Varm gelatineblandingen op under omrøring til gelatinen er opløst.
Rør gelatinen i vaniljecremen.
4. Hæld vaniljecremen i piebunden.
Stil formen i køleskabet og lad det
stivne i ca. 30 min.
5. Skræl og skiv bananerne og bland
dem med den
friskpressede citronsaft.
Pynt pien med de friske bananer og
drys de knuste
bananchips over.
Sprøjt flødeskummet over pien og dryp
med chokoladesaucen.
Bananpie til fødselsdagen:
Energi pr. stk.: kcal 362 = KJ 1520
Kulhydrat 36 g Protein 5 g Fedt 22 g
(55%) Fibre 2 g
Tips
Knus småkagerne og de tørrede
bananchips
ved at lægge dem i en plastpose.
Pres luften ud og luk posen.
Knus kager og chips med en kagerulle.
Drys gelatinepulveret i vandet i
skålen og opløs
det i vandbad. Dyp en ske i
opløsningen.
Det er færdigt når gelatinekornene
ikke sætter
sig på skeen.
Se alle
de bedste opskrifter med Tærter
Se alle de bedste opskrifter med Kager
✅ Her er
kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.