Små lækkerbidder i
blåbærtiden. Gode til kaffen, men også efter middagen når man trænger til noget
sødt. De smager saftsuseme godt.
Tid: 35 min, heraf 20 min i ovnen. 18-20 stk.
# Ingredienser
4½ dl hvedemel
1½ dl sukker
1 spsk bagepulver
150 g smør eller
margarine
1 æg
FYLD:
1 liter blåbær
DRYS:
1½ dl havregryn
1 dl sukker
1 tsk vaniljesukker
50 g smør eller
margarine
* Fremgangsmåde
1. Bland mel, sukker
og bagepulver i en skål.
Findel fedtstoffet i
dette, med mixer eller med fingrene.
Tilsæt ægget.
2. Tryk dejen ud i
en smurt lille bradepande ca 20x30 cm.
Fordel blåbærrene over.
3. Bland havregryn,
sukker og vanilje sukker til drys.
Smelt fedtstoffet og
hæld det over. Rør rundt.
4. Fordel
havregrynsmassen over blåbærrene.
Bag ved 200 °C i 20 min.
5. Lad kagen køle
af. Skær den i firkanter.
Server
blåbærsnitterne som dessert eller til kaffen, gerne med lidt kold cremefraiche
til.
Tips: De friske eller frosne blåbær kan evt erstattes
med 2 dl blåbærsylteløj.
Se alle de bedste opskrifter med Dessert
Se alle de bedste opskrifter med Tærte
Se alle de bedste opskrifter med Is og sorbet
Se alle de bedste opskrifter med Frugt og bær
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------