Den flotte tærte er god både som dessert, til kaffen og på
buffeten. Andre appelsiner eller de søde røde grapefrugter kan erstatte
blodappelsinerne.
4 personer
# Ingredienser
MØRDEJ:
200 g smør
250 g hvedemel
10 g salt
15 g sukker
1 spsk mælk
1 æg
KAGECREME:
½ liter fløde 13
75 g sukker
5 æggeblommer
40 g majsstivelse
75 g hasselnødder
75 g honning
DESUDEN:
5-6 blodappelsiner
GELÉ:
2 dl siet appelsinsaft
1-2 spsk rørsukker
6 blade udblødt husblas
Den syrlige appelsinsaft kræver en ret stor mængde husblas
for at stivne.
* Tilberedning
1. Smuldr smør og mel sammen, vend salt og
sukker i og saml dejen med mælk og æg til en
blank fast dej, der slipper fingrene.
Lad dejen hvile koldt 1 time.
Rul dejen tyndt ud på et melstrøet bord.
2. Beklæd en 24 cm springform med dejen,
og tryk den godt til.
Tryk et stykke alufolie inden i dejen og
fyld formen med tørrede bønner.
Bag bunden gylden ved 160 °C i ca. 30 min.
3. Kog 4 dl fløde og sukkeret op.
Pisk æggeblommer, majsstivelse og
resten af fløden sammen.
Tilsæt kogende fløde under piskning, og
kog cremen igennem over svag varme.
4. Si blandingen over i en skål, der står
i vandbad fyldt med isterninger.
Afkøl cremen under omrøring.
Bland de grofthakkede nødder med honning,
og vend det i cremen.
5. Skræl appelsinerne ved først at skære top og bund af.
Stil appelsinen på højkant, og skær skallen af
i strimler fra top mod bund,
så alt det hvide skæres bort.
Skær fileterne ud mellem de hvide lameller.
6 Fordel cremen i den afkølede tærtebund og
fordel appelsin-fileterne over.
Varm den siede appelsinsaft op med sukkeret og
smelt den udblødte husblas i.
Afkøl til geléen begynder at sætte sig, og
fordel den over tærten.
VINFORSLAG: Frisk sød Moscato D'Asti evt. Alfriedo Boffo.
Se andre gode opskrifter med Tærte
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person,
Børnekokke eller Mad på 30 min.