Dessert Bagværk. Arbejdstid:
20 minutter. Skal hvile, dej: ½ time. Bagetid: 30-35 minutter. Svær at lave. Mellem pris. (4 personer)
# Ingredienser til Blommepie
500 g blommer
50 g sukker (ca. 0,5 dl)
Piedej:
50 g mandler (1 dl)
150 g hvedemel (2,5 dl)
125 g smør
1 æggeblomme
25 g makroner
1 æg til pensling
Tærteform: ca. 22 cm
* Sådan laves Blommepie
1. Skold, smut og mal mandlerne.
Bland dem med hvedemelet.
Smuldr smørret heri og tilsæt æggeblommen.
Saml dejen hurtigt og stil den i køleskabet ca. en halv
time.
Dejen kan laves dagen før, men skal så tages ud, 1 time før
den skal bruges.
2. Skyl og tør blommerne. Del dem på langs og fjern stenene.
Sæt ovnen på 225 °C.
3. Rul godt og vel halvdelen af dejen ud til en cirkel og
læg den i en smurt tærteform. Kanten skal være ca. 3 cm høj.
Fordel de knuste makroner over bunden, og anbring de
halverede blommer herover, med den buede side opad. Drys med sukker.
4. Rul resten af dejen ud til låg.
Læg det på og klem kanterne godt til.
5. Skær et kryds i låget og fold forsigtigt fligene tilbage,
så der dannes en åben firkant.
Pensl med sammenpisket æg og bag pien i ca. 30 minutter,
eller til den har fået en smuk farve.
Tips: Server pien lun med flødeskum eller
cremefraiche. Henkogte blommer kan erstatte friske. Sørg for, at de er dryppet
godt af, inden de lægges i formen. Sukker kan udelades her.
Se flere
opskrifter med Blomme
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------