Se hvordan du laver den mest dekadente Boston Flødetærte nogensinde - Den perfekte dessert til chokoladeelskere, denne tærte rummer kagecreme og chokoladeglasur top
Giver en kage på 22
cm
# Ingredienser
115 g smør
100 g stødt melis
1 æg
1 tsk vanila
175 g hvedemel
1½ tsk bagepulver
½ tsk salt
1¾ dl mælk
Buddingefyld (se nedenfor)
Chokoladeglasur (se nederst)
* Fremgangsmåde
1. Forvarm ovnen til
180 °C.
Forbered en randform
på 22 cm med smør og strø derefter med mel.
2. Pisk smør og
sukker sammen i en stor skål med elpiskeren på mellemhøj hastighed indtil det
er godt blandet. Bland æg og vanilla i.
Tilsæt de blandede
tørre ingredienser skiftevis med mælk, rør efter hver tilsætning.
Hældes i den
forberedte randform.
3. Bages i 35 min
eller indtil en tandstikker af træ kommer ud ren, når den stikkes ind i midten.
Afkøl kagen i formen
i 10 min.
Kanten løsnes med en
kniv eller en fleksibel paletkniv af metal.
Placer metalristen
ovenpå kagen i randformen.
Vend kagen og risten så metalristen ligger på nederst. Brug grydelapper.
Ryst forsigtigt
kagen for at få kagen ud af formen.
Fjern kageformen.
Afkøles helt.
4. Brug en lineal
for at måle kagelagenes højde.
Sæt tandstikkere af
træ halvvejs op af kagens sider med 5 cm mellemrum.
5. For at skille
lagene i halve, sættes en tråd på 37-45 cm på den side af kagen der ligger
længst væk.
Træk trådenes ender
sammen gennem kagen ved at følge linjen ovenpå tandstikkerne.
6. Tilbered
Buddingefyldet; sæt til side.
Tilbered Chokoladeglasuren; sæt til side.
7. For at samle kagen,
placeres kagedelens bund med den skæreside opad på en kagetallerken; børst løse
krummer af med hænderne eller en kagepensel.
Fordel
buddingefyldet på kagelaget.
8. Dæk til med det
øverste kagelag.
Fordel chokoladeglasur ovenpå.
Sættes i køleskab
indtil glaseringen er fuldstændig stiv.
Opbevares i
køleskab.
Buddingefyld
65 g stødt melis
2 spsk majsstivelse
¼ tsk salt
3 ¾ dl mælk
2 æggeblommer,
let piskede
2 tsk vanila
1. Bland stødt
melis, majsstivelse og salt i en 2-liters gyde.
Rør mælken i
gradvist.
2. Koges over
mellemhøj varme under konstant omrøring, indtil blandingen bliver tykkere og
kommer på kogepunktet.
Koges i 1 minut
under konstant omrøring.
3. Rør gradvist lidt
af den varme blanding i æggeblommerne; blandes grundigt.
4. Returner æggeblommeblandingen
til den varme blanding i gyden.
Bringes til
kogepunktet; kog i 1 minut under konstant omrøring. (Må ikke overkoges.)
5. Tag gyden af
varmen; tilsæt vanilla under omrøring.
Afkøles ved
stuetemperatur. Sættes i køleskab.
Chokoladeglasur
60 g chokolade
3 spsk smør
140 g flormelis
¾ tsk vanilla
1 til 2 spsk varmt
vand
1. Bland chokolade
og smør i en mellemstor gyde; omrøre s ved svag varme indtil det er smeltet.
Fjern det fra
varmen.
2. Tilsæt flormelis
og vanilla under omrøring.
Tilsæt vand, 1
teskefuld ad gangen, indtil glaseringen har den ønskede konsistens.
Afkøles let. Pynt
evt med Vingummi butterfly
Trin 4: Brug en lineal
til at måle kagens højde.
Trin 5: Skil
kagelagene i halve.
Trin 7: Fordel
buddingefyldet på kage laget.
Buddingefyld: Trin
2. Kog blandingen indtil den bliver tyk.
Buddingefyld: Trin
3. Hæld den varme blanding gradvist i æggeblommerne.
Chokolade glasur:
Trin 1. Smelt chokolade og smør.
Se alle de bedste opskrifter med Kager
Se alle de bedste opskrifter med Småkager
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------