Er det dig, der skal have kage med næste gang, så er denne nemme
opskrift lige til at gå til. Og den vil gøre lykke hos alle kaffeelskere.
Arbejdstid: 25 min. Bagetid: 40 min. Fryse-egnet uden glasur.
(1 kage = ca. 20 stykker)
# Ingredienser til kage med kaffe og kaffeglasur:
250 g smør
1 dl stærk kaffe
5 æg
125 g sukker
125 g farin
150 g hvedemel
50 g kakao
1 tsk bagepulver
Glasur:
150 g flormelis
1 spsk pulverkaffe
2 spsk kogende vand
kaffe
*
Sådan laver du kage med kaffe og kaffeglasur:
Tænd ovnen på 175 °C.
Smelt smørret, tilsæt kaffe og lad det køle af.
Pisk æg, sukker og farin til en tyk creme med en håndmikser
(ca. 5 min.).
Sigt hvedemel sammen med kakao og bagepulver og vend det i
æggecremen skiftevis med smør/kaffeblandingen.
Hæld dejen i en bradepande beklædt med bagepapir og bag
kagen i ca. 40 min.
Tjek med en tandstikker om kagen er gennembagt og stil den
til afkøling på en rist.
Rør en glasur af sigtet flormelis, kaffepulver og vand og
fordel glasuren på kagen.
Kilde: Hjemmets bedste MAD