En halv kvadratmeter
nydelse. Bag for en sikkerheds skyld to med det samme - den er nemlig
uimodståelig! - Du får succes med denne opskrift
Til 12 stykker. Tilberedning:
1 time 10 min. (plus tid til hævning og afkøling)
# Ingredienser
750 g ribs
375 g hvedemel
40 g gær
250 g sukker
1 brev vaniljesukker
(10 g /ca 1 spsk)
salt
2 dl mælk
75 g smør eller
margarine
4 æg
1 stang vanilje kornene
af
500 g mager kvark
20 g Maizena
* Tilberedning
1. Skyl ribsene forsigtigt, lad dem dryppe af
og rib dem.
Rør gæren ud i den
lunkne mælk.
Tilsæt mel, 50 g
sukker, vaniljesukker, 1 nip salt og blødt smør.
Med dejkrogene til
håndmikseren æltes det til en glat dej, der stilles til hævning i 20 min.
Dejen slås ned igen.
På et bord, der er
drysset med mel, rulles den ud til 40x30 cm.
Den rulles op på
kagerullen og rulles af igen i en smurt bradepande (40x30 cm).
2. Æg, 200 g sukker og vaniljekorn røres
cremede i 5 minutter med piskerisene på håndmikseren.
Kvark og Maizena
røres i.
Det kommes på dejen,
og ribsene drysses ovenpå.
Lad kagen hvile 5
minutter.
Den bages i den
forvarmede ovn ved 200 °C (varmluft 180 °C) i 30-35 min.
Lad den køle af.
Pr. stk: 12 g
protein, 8 g fedt, 52 g kulhydrater = 350 kcal (1466 kJ)
ISTANDGØRING AF RIBS
Du kan ribbe ribsene
uden stort besvær. Du trækker bare stilkene let gennem tænderne på en gaffel.
✅ Bliv inspireret på Kogebog.dk - prøv også Madplaner, Min
kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få de bedste
opskrifter med Kogebog.dk nemlig. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.