Her får du en let opskrift på en
lækker brombærtærte med en dejlig sprød mandeldej på toppen. Brombær bliver her
de til et herligt fyld i en lækker tærte.
• Kun 11 g fedt pr. stykke. Brombær
indeholder meget C-vitamin.
Forberedelse 40 min. Bagning 45 min.
12 stk.
# Ingredienser
3 dl hvedemel
1 nip salt
reven skal af ½ citron
6 spsk sukker
75 g smør
2 spsk vand
FYLD:
500 g brombær
1-1½ dl sukker
100 g digestive kiks
100 g malede mandler
reven skal af 1 citron
2-3 spsk vaniljesukker
smør til formen
* Tilberedning
1. Bland mel, salt, citronskal og
sukker.
Findel smørret i melblandingen og ælt
dejen sammen.
Tilsæt evt. 2 spsk vand, så dejen bliver smidig.
Pak dejen i plastfolie og afkøl i 30
min.
2. Skyl brombærrene og lad dem dryppe
af.
Bland dem med sukkeret og stil dem til
side.
Læg kiksene i en plastpose og smuldr
dem fint
med en kagerulle.
3. Hæld saften fra som er dannet fra
brombærrene.
Bland bær, kiks, mandler, citronskal
og vaniljesukker.
4. Sæt ovnen på 200 °C.
Smør en form og læg brombærblandingen
i.
5. Rul dejen ud mellem to stykker
plastfolie og
læg den over formen med brombærrene og
tryk
kanterne til.
Lav et hul i midten på dejen, så
dampen kan komme ud.
Bag i ovnen 45 min.
Brombærtærte:
Pr. portion: Energi: Kcal 251 = kJ
1054
Kulhydrat 34 g Protein 4 g Fedt 11 g
(39%) Fibre 4 g
Tips
Der er sæson for brombær mellem juli
og september.
Hvis du ikke kan skaffe friske bær,
kan du udmærket
anvende frosne.
Rul dejen op på kagerullen og rul den
så ud over
brombærrene. Tryk forsigtigt kanten
til.
Se alle
de bedste opskrifter med Tærter
Se alle de bedste opskrifter med Kager
✅ Her er
kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.