Vi
fylder en sprød valnøddebund med "browniedej". Kombinationen af
valnødder og chokolade er perfekt og gør tærten helt uimodståelig. Det er sgu
rigtig lækkert
Arbejdstid:
45 min. Hviletid: 30-60 min. Bagetid: 50 min. Fryse-egnet. 1 tærte/ca. 12
stykker
# Ingredienser til Brownietærte:
Tærtedej:
100
g valnødder
150
g hvedemel
50
g flormelis
100
g smør
2-3
spsk koldt vand
Fyld:
100
g smør
125
g mørk chokolade
3 æg
250
g sukker (gerne 50:50 hvidt sukker og rørsukker)
1 tsk
vaniljesukker
50
g hvedemel
100
g valnødder
Pynt:
mørk chokolade
Tilbehør:
flødeskum eller vaniljeis
*
Sådan
laver du Brownietærte:
Tærtedej:
Hak valnødderne meget fint i en foodprocessor. Tilsæt mel
og
flormelis og kør et øjeblik. Tilsæt det kolde smør skåret i små terninger og
kør til det er fordelt. Tilsæt iskoldt vand og saml hurtigt dejen. Pak den ind
og lad den hvile i køleskab %-1 time.
Smelt
smør og chokolade over vandbad eller ved meget svag varme og lad det afkøle.
Tænd
ovnen på 175 °C.
Rul
dejen ud i % cm tykkelse og læg den i en tærteform eller springform (24-26 cm).
Pisk
æggene sammen med sukker og vanilje og tilsæt sigtet mel, chokoladesmørret og
grofthakkede valnødder. Fordel blandingen på tærtedejen og bag tærten 35-45
min. tjek med en tandstikker, om den er gennembagt, og stil tærten til afkøling
på en rist.
Pynt
evt. med høvlet, hakket eller smeltet chokolade.
Nyd
tærten i små stykker med flødeskum eller vaniljeis.
Kilde: Hjemmets bedste MAD