Denne cheesecake kan med fordel bages
i god tid inden den skal spises. Den vækker begejstring både hos familie og
venner. Her får du en vidunderlig opskrift
• Vælg let flødeost, hvis du vil spare
på fedtet. Ricottaosten er relativt mager.
Forberedelse 20 min + afkøling. Tilberedning
1 time. 16 stk.
# Ingredienser
150 g digestive kiks
50 g smeltet smør eller margarine
500 g ricottaost
125 g let Philadelphia ost
4 æg
1 dl sukker
saften af 2 citroner
2 spsk hvedemel
* Tilberedning
1. Sæt ovnen på 175 °C.
Dæk bunden på en springform (22 cm i
diameter) med bagepapir.
2. Smuldr kiksene i en foodprocessor
eller i en plastpose med
en kagerulle.
Bland de knuste kiks godt med
fedtstoffet.
Kom blandingen i formen og pres den ud
med fingerspidserne
så den dækker bund og sider.
3. Bland ricottaosten med flødeost,
æg, sukker, citronsaft og
mel i fodprocessoren eller i en stor
skål. Bland det godt.
4. Hæld massen i formen.
Bag i ca. 1 time til tærten er fast i
konsistensen.
Lad den køle af i formen og pynt den
så med frisk frugt.
VARIATION
Varier smagen på cheesecaken ved at
tilsætte tørret frugt fx
abrikoser, figner eller rosiner.
Anvend friskpresset limesaft og -skal
i stedet for citron.
For at få en lidt anderledes smag kan
du røre 2 spsk
sigtet kakao eller 1½ dl reven
chokolade i massen.
Cheesecake på ricotta:
Energi pr. stk.: Kcal 159 = kJ 667
Kulhydrat 8 g Protein 7 g Fedt 11 g
(62%) Fibre 0 g
Tips
Ricottaost findes i velassorterede
ostemontrer og har oftest
en meget jævn
konsistens. Smagen er mild og blød.
Blandet frisk frugt, fx jordbær, kiwi, karambole og tamarillos
eller anden eksotisk frugt passer rigtig godt, når du skal
pynte tærten.
Se alle
de bedste opskrifter med Tærter
Se alle de bedste opskrifter med Kager
✅ Her er
kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.