Når du tilføjer cremefraiche til dejen, får du en luftig konsistens,
som sikrer at fyldet ikke synker. En supernem chokoladekage, der er svampet og
lækker.
Giver en 2-lags kage
# Ingredienser
1¼ dl kogende vand
70 g usødet
kakaopulver
150 g smør, blødgjort
140 g stødt melis
2 æg
1 tsk vanilla
330 g sigtet hvedemel
1½ tsk natron
½ tsk salt
¼ dl cremefraiche
Kakao-nødde fyld (se nedenfor)
Luftig kakao glasur (se nedenfor)
30 g chokolade til pynt
Chokoladedyppede jordbær (se nederst) og friske mynteblade til pynt
* Fremgangsmåde
1. Forvarm ovnen til
180 °C.
Forbered to 22 cm
runde kageforme med lidt smør.
2. Strø 2 til 3 tsk
mel i hver form.
Bank forsigtigt på
siden af formen for jævnt at dække bunden og siderne med mel.
Vend formen og bank
forsigtigt i bunden for at fjerne overskydende mel.
3. Tilsæt det
kogende vand gradvist til kakao i en lille skål, rør indtil det er godt
blandet; afkøl det let.
4. Imens piskes smør
og stødt melis i en stor skål med elpiskeren på høj fart indtil det er godt
blandet.
5. Tilsæt æg, 1 ad
gangen, pisk godt efter hver tilsætning.
Bland vanilla i.
6. Bland mel, natron
og salt i en mellemstor skål.
Tilsæt det til
smørblandingen skiftevis med cremefraichen, pisk godt efter hver tilsætning.
7. Tilsæt
kakaoblandingen til dejen; pisk indtil det er godt blandet.
8. Hæld dejen jævnt
i de forberedte forme.
9. Bages i 35 min
eller indtil en tandstikker af træ indsat i midten kommer ren ud.
Afkøl lagene i
formene på metalriste i 10 min.
Løsn kanterne af
kagen med en kniv eller en fleksibel metalpalet.
Brug ovnhandsker
eller grydelapper, læg en metalrist over kagen i formen.
Vend kagen og formen
om så metalristen er nederst.
Ryst forsigtigt
kagen så den løsnes fra formen. Fjern formen.
Gentag med det
resterende kagelag.
Vend lagene om så de
afkøles med toppen opad. Afkøl dem helt.
10. Børst forsigtigt
løse krummer af toppen og siderne af kagelagene med en kagepensel eller
hænderne.
11. Tilbered
kakao-nødde fyldet og den luftige kakao glasur.
For at samle kagen,
lægges et kagelag på et kagefad; fordel kakao-nødde fyld over.
12. Læg det andet
kagelag over.
Glaser med den
luftige kakao glasur.
13. Riv chokoladen;
strø det over kagen.
14. Tilbered
chokoladedyppede jordbær. Læg dem på kagen.
Læg mynteblade rundt
om hvis det ønskes.
Kakao-nødde fyld
#
100 g luftig kakao
glasur (opskrift følger)
45 g kokosmel
(valgfrit)
45 g hakkede nødder,
ristede
*
Bland alle
ingredienserne i en lille skål; bland indtil det er godt blandet.
Luftig kakao
glasur
#
630 g flormelis
70 g usødet kakao
pulver
115 g smør, blødgjort
5 spsk fløde eller
mælk
1 tsk vanilla
*
1. Bland flormelis
og kakao i en mellemstor skål; sæt det til side.
2. Pisk smør i en
stor skål med elpiskeren på mellem fart indtil det er cremet.
3. Tilsæt ½ af
kakaoblandingen; pisk indtil det er luftigt.
Bland fløde og
vanilla i.
4. Tilsæt gradvist
resterende kakaoblanding, pisk indtil glasuren har en konsistens som er let at
fordele.
Chokoladedyppede
jordbær
#
90 g chokoladespåner
1 tsk smør
10 til 12 friske
jordbær, rengjorte
*
1. Læg
chokoladespåner og smør i en lille mikroovnsegnet skål.
Sæt den i mikroovnen
på 100% effekt i 1½ til 3 min eller indtil det er jævnt når det røres, rør
efter hvert minut.
(Eller sæt det over
vandbad med varmt ikke kogende vand indtil chokoladen er jævn når det røres.)
2. Dyp jordbærrene i
chokoladen.
Læg dem på en
bagepapirbeklædt bageplade; lad dem stå indtil chokoladen er fast.
Trin 2: Kom smør i formen
og strø mel på.
Trin 5: Tilsæt æg.
Trin 7: Tilsæt
kakaoblandingen til dejen.
Trin 11: Fordel
kakao-nødde fyld over kagelaget.
Trin 13: Riv
chokoladen.
Chokoladedyppede
jordbær: Trin 2. Dyp jordbærrene i chokoladen.
Se alle de bedste opskrifter med Kager
Se alle de bedste opskrifter med Småkager
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------