Dessert. Arbejdstid: 45 min. Bagetid i alt: ca. 40 min. Hviletid for dej: ca. 1 time. Middelsvær at lave. Mellem pris. (6 personer)
# Ingredienser til Chokolademarengspie:
Mørdej:
150 g hvedemel (2 dl)
100 g smør
2 spsk sukker
1 lille æg
Chokoladecreme:
3 spsk kakaopulver
85 g sukker (1 dl)
2 spsk Maizena
1 spsk hvedemel
2,5 dl mælk
3 æggeblommer
25 g smør
1 tsk vaniljesukker
Marengsdej:
3 æggehvider
80 g sukker (ca. 1 dl)
Tærteform: 24 cm
* Sådan laves Chokolademarengspie:
Mørdej:
1. Smuldr det kolde smør i hvedemelet, til det har
konsistens som reven ost.
Bland sukkeret i og tilsæt det sammenpiskede æg.
Saml dejen hurtigt og lad den hvile indpakket i køleskab
mindst 1 time.
2. Rul dejen ud på et let melet bord og beklæd en tærteform
med dejen.
Prik bunden med en gaffel og bag den i ca. 20 min. ved 200
°C.
Tag den ud af ovnen.
Chokoladecreme:
3. Bland kakao, sukker, Maizena, hvedemel og mælk i en
tykbundet gryde og varm cremen op under konstant piskning.
Kog den 1 minut og tag den af varmen.
Rør æggeblommerne i en ad gangen.
4. Sæt gryden over svag varme og pisk smørret i små klumper
ind i cremen.
Tilsæt vaniljesukker og lad cremen blive kold.
5. Pisk æggehviderne meget stive.
Tilsæt halvdelen af sukkeret, når hviderne er halvstive.
Vend til sidst resten af sukkeret i marengsmassen.
Fordel chokoladecremen oven på tærtebunden og dæk helt med
marengsmassen.
6. Sæt pien i ovnen ved 175 °C i ca. 15 min. og server den
enten lun eller kold.
Tips: Hvis pien serveres lun, klæ'r det fint med
iskoldt flødeskum til.
Se alle de bedste opskrifter med Dessert
Se alle de bedste opskrifter med Chokolade
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, -
prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
-----------
ooo OÔO ooo -----------