Her får du smuldrekager i flere spændende udgaver. Vælg mellem
citron med pinjekerner, ricotta, lime, kanel eller med kokos. Lad det gå i
kage, smuldrekage.
Forberedelse: 20 min.
Tilberedning: 30 min. 4 personer.
# Ingredienser
50 g hvedemel
175 g melis·
50 g smør+ 15 g til formene
2½ dl græsk yoghurt
3 æg
1 usprøjtet citron
50 g pinjekerner
* Tilberedning
Forvarm ovnen til 180 °C.
Smuldredej: Rør melet med 50 g sukker og
smør skåret i småbidder i en stor skål.
Bland det med fingerspidserne, og sæt til side.
Rør yoghurten med resten af sukkeret, ægget samt
revet skal og citronsaft.
Hæld yoghurtcremen i 4 smurte, ovnfaste portionsforme.
Tilsæt pinjekerner, og dæk med smuldredejen.
Bag dem 30 min. Køl af.
Dæk til med plastfilm, og opbevar dem køligt.
Ricotta-smuldrekage
Udskift yoghurten med 250 g ricotta.
Lime-smuldrekage
Udskift yoghurten med 7½ dl sødmælk og 2½ dl fløde.
Hæld det i 6 æg pisket med 150 g sukker og
blandet med 50 g majsmel.
Tilsæt revet skal samt saft af 2 limefrugter.
Varm igennem, til det tykner. Dæk med smuldredej.
Smuldrekage med kanel
Rør 100 g knuste kanelsmåkager med
100 g smør, 50 g rørsukker og 50 g mel.
Fordel over creme som i hovedopskriften.
Bag 50 min ved 150 °C.
Smuldrekage med kokos
Bland 60 g revet kokos, 6 dl kokosmælk og 1 nip safran.
Ælt 100 g mel, 1 nip salt, 3 spsk rørsukker og 100 g smør.
Fordel dejen oven på cremen.
Bages 30 min ved 200°C.
INFO: Smuldredej - eller crumble, som det hedder på engelsk,
er en dessert med en smuldrende topping bestående af mel, smør, sukker og nogle
gange havre, typisk bagt over enten æble eller rabarberkage. Andre frugter
eller endda krydret fyld kan også serveres. Som dessert serveres crumbles
traditionelt med vaniljecreme, fløde eller is.
Se alle de bedste opskrifter med Dessert Is og sorbet Frugt og bær Tærter Kager
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person
eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------