Der er ikke noget som hjemmebag! Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
Forberedelsestid: 30 min + hviletid natten over.
Tilberedningstid: 1 time. Kuverter: 8
# Ingredienser
375 g almindelige kiks
1 spsk stødt ingefær
185 g smeltet usaltet smør
Fyld:
500 g flødeost
2,5 dl sukker
4 æg
2 spsk hvedemel
2 spsk citronsaft
2 tsk fintrevet citronskal
1 tsk vaniljeessens
500 g cremefraiche 38%
200 g hakket syltet ingefær
* Tilberedning
1. Forvarm ovnen til 160 °C.
Pensl en 23 cm springform med lidt smeltet smør eller olie.
2. Hæld småkagerne i en foodprocessor og purér dem i 15
sekunder, indtil de er knust til fine krummer.
Tilsæt ingefær og smør og purer i yderligere 15 sekunder,
eller indtil det er en samlet dej.
Pres dejen godt ned i formens bund og sider og stil den·i
køleskab.
3. Fyld:
Pisk flødeost og sukker med en elpisker, indtil det har fået
en cremet konsistens.
Tilsæt æggene gradvist og pisk godt efter hver tilsætning.
Tilsæt mel, saft, skal og vanilje og pisk i yderligere 2 min.
Vend cremefraichen i blandingen med en stor metalske.
4. Hæld flødeostblandingen ned i den afkølede bund.
Bag kagen i 1 time, eller indtil konsistensen er fast.
Afkøl den i formen og stil den i køleskab natten over.
Pynt den langs kanten med ingefær og server med flødeskum.
Prøv sammen med:
Forret: Aubergine-lasagne
Hovedret: Thaibøf
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.