Dessert Kage. Arbejdstid: 20 min. Evt. udblødning, svesker: 30 min. Afkøling, creme: 30 min.
Bagetid: ca 50 min. Middelsvær at lave. Mellem pris.
# Ingredienser
til Katrineblommekage
225 g svesker uden sten (evt. store californiske)
25 g mandler (½ dl)
10-15 g smør
Vaniljecreme:
1 stang vanilje
3½ dl fløde
4 æggeblommer
4 spsk sukker
50 g smør
3 æggehvider
Tilbehør: flødeskum
Ovnfast fad
*
Sådan laves Katrineblommekage
1. Kog sveskerne op i vand, der netop dækker, og lad dem
svale af heri.
Store californiske kan bruges direkte.
2. Skold og smut mandlerne. Læg en hel mandel i hver sveske.
Smør et ovnfast fad og læg sveskerne i.
Vaniljecreme:
3. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
Gem dem.
Bring fløden i kog med vaniljebælgen og tag gryden fra
varmen.
4. Pisk æggeblommer og sukker sammen i en skål.
Pisk den varme fløde i æggemassen over svag varme.
Rør smørret i.
Tag cremen fra varmen, når den tykner, og rør vaniljekornene
i.
5. Sæt cremen til afkøling, hurtigst i koldt vandbad.
Rør i den med jævne mellemrum, så den ikke trækker skind.
Sæt ovnen på 175 °C.
6. Pisk hviderne stive og vend dem i den kolde creme.
7. Hæld vaniljecremen over sveskerne i fadet og sæt det
nederst i ovnen.
Bag desserten ca 50 min, til cremen er stivnet og overfladen
gylden.
8. Server desserten lun eller kold og server flødeskum til.
Tips: Desserten kan laves med friske sveskeblommer,
der halveres, udstenes (læg en mandel i stedet) og drysses med et par spsk
sukker i fadet, inden cremen hældes over.
Smuttede, hakkede mandler kan blandes i cremen, der også kan
smages til med lidt citronsaft.
Se de bedste opskrifter med Blommer
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------