Den
lune Katrineblommekage smager dejligt med iskoldt flødeskum til eller måske med
en blød vaniljeis. Der er mange opskrifter på katrineblommekage – her er den
bedste, den fra Katrine Larsen fra Korsbæk
Arbejdstid:
30 min. Iblødsætningstid: 2-3 timer Bagetid: 35-40 min. 6 personer
#
Ingredienser til Katrineblommekage:
225
g svesker med sten
35
g mandler
4 æg
75
g sukker
1
økologisk citron
1
stang vanilje
3½
dl fløde
Tilbehør:
flødeskum
eller vaniljeis
*
Sådan laver du Katrineblommekage:
Læg sveskerne i koldt vand 2-3 timer.
Skold
og smut mandlerne.
Erstat
stenen i sveskerne med mandler.
Læg
sveskerne i et smurt ovnfast fad og drys evt. overskydende mandler ved .
Del
æggene i blommer og hvider.
Pisk
æggeblommer og sukker godt sammen og pisk vaniljekorn og fintrevet citronskal
i.
Bring
fløden i kog med vaniljestangen.
Pisk
den koghede fløde i æggemassen og lad den tynde cremeblanding køle lidt af.
Pisk
æggehviderne stive og vend dem i cremen.
Hæld
det hele over sveskerne i fadet.
Bag
dessertkagen ved 175 °C i 35-40 min.
Server
desserten lun med iskoldt flødeskum til.
Se flere dejlige desserter HER
Kilde: Hjemmets bedste MAD