Dessert Kage. Arbejdstid: 20 min. Afkøling: 5-6 timer, gerne til næste dag. Middelsvær at lave. Lav pris.
# Ingredienser
til Kikskage - kiksekage
250 g palmin
2 æg, pasteuriserede
175 g flormelis (3½ dl)
50 g kakao (knap 1 dl)
reven skal af ½-1 usprøjtet appelsin
20-24 firkantede vaniljekiks
Bageform: 1 l.
Bagepapir
*
Sådan laves Kikskage - kiksekage
1. Smelt palminen i en gryde og lad den svale lidt.
Den skal stadig være flydende.
2. Pisk æg og flormelis hvidt og luftigt.
Sigt kakaoen i.
Riv appelsinen fint og rør skallen i.
3. Hæld den afkølede palmin i kakaomassen lidt efter lidt.
Rør godt.
4. Beklæd en aflang bageform med bagepapir.
Smør ½ cm tykt lag kakaomasse i bunden. Læg et tæt, men
enkelt lag kiks oven på.
Kom endnu et lag kakaomasse på kiksene, men tyndere end det
første.
Fortsæt sådan lagvis med kakaomasse og kiks.
Slut med ½ cm tykt lag kakaomasse.
5. Sæt kagen koldt, gerne i køleskab, i 5-6 timer, eller til
næste dag, så den kan stivne helt.
6. Vend kagen ud af formen og tag papiret af.
Skær den i skiver med en skarp kniv.
Tips: Tilsæt kakaomassen 2 spsk pulverkaffe i stedet
for appelsinskal.
Se opskrift med Mini-kiksekager
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------