En let, fransk vaniljecreme dækker den
saftige, grønne frugt, som er bagt i en sund og god fuldkornsdej. En skøn tærte
med syrlige kiwi frugter.
• Kiwi er en god kaliumkilde. Kalium
sammen med natrium fremmer nervernes impulser og hjertets slag.
Forberedelse 30 min + afkøling. Bagning
30-35 min. 8 portioner
# Ingredienser
2½ dl hvedemel
2½ dl fuldkornsmel
125 g smør
½ dl letmælksyoghurt naturel
FYLD
1 vaniljestang
2 æg
½ dl vaniljesukker
1 dl fløde 13%
3 tsk gult majsmel
7 modne kiwifrugter
4 tsk flormelis til servering
* Tilberedning
1. Sæt ovnen på 225 °C.
Bland mel og koldt smør i
foodprocessoren og
mix ca. 1 min til det er smuldret.
Tilsæt yoghurt og ælt let sammen til
en dej.
Læg dejen på et melet bord og tryk den
ud til en rund plade.
Pak dejen i plastfolie og afkøl i 30
min.
2. Rul dejen ud på et melet bord og
beklæd en 24 cm form
med den.
Afpuds kanterne og prik huller i
bunden med en gaffel.
3. Læg vaniljestangen i lidt hedt
vand. Pisk de to æg let.
Pisk vaniljesukker, fløde og majsmel
i.
Tag vaniljestangen op af vandet og del den på langs.
Skrab vaniljekornene ud med en kniv og
pisk dem i massen.
4. Skræl kiwifrugterne og skær dem i
skiver.
Læg kiwiskiverne taglagt i cirkler så
de dækker hele tærtebunden.
Hæld vaniljecremen over og glat den
ud.
Stil tærten i ovnen til fyldet er
fast, 30-35 min.
Server varm eller kold.
Sigt flormelis over lige før
serveringen.
Tips
Skræl kiwifrugterne tyndt med en
kartoffelskræller.
Skær dernæst enderne bort på frugten
inden den
skæres i tynde skiver.
Form en rund plade af dejen inden den
pakkes ind i plastfolie.
På den måde er den
lettere at rulle ud efter afkølingen.
Kiwi og vaniljetærte:
Pr. portion: Energi: Kcal 327 = kJ
1366
Kulhydrat 37 g Protein 6 g Fedt 17 g
(47%) Fibre 4 g
Se alle
de bedste opskrifter med Tærter
Se alle de bedste opskrifter med Kager
✅ Her er
kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.