Denne dessert er som
en mellemting mellem pie og tærte. Den er fin at servere med en kop stærk kaffe
efter maden eller et glas portvin.
Tid: 40 min, heraf
15 min i ovnen. 4 pers.
# Ingredienser
125 g smør eller
margarine
2½ dl hvedemel
½ tsk bagepulver
1 spsk sukker
FYLD:
5 dl vaniljecreme
(pulver)
3 kiwi frugter
½ dl nødder
* Fremgangsmåde
1. Hak fedtstof,
mel, bagepulver og sukker sammen til en dej, -
i hånden eller med
maskine.
Lad dejen hvile
koldt mens du laver vaniljecremen.
2. Tilbered cremen
efter pakningens anvisninger. Afkøl den hurtigt.
3. Tryk eller rul
dejen ud i en rund form med bølget, løs kant,
ca 25 cm i diameter.
Tryk en strimmel alufolie
fast om kanten.
4. Bag tærtebunden i
en 225 °C varm ovn i 15 min.
5. Lad tærtebunden
køle af.
6. Fyld bunden med vaniljecreme.
Skræl kiwifrugterne.
Skær dem i ikke for tynde skiver.
Læg dem taglagt over hele tærtebunden.
Hak nødderne groft
og drys dem over.
7. Server kiwitærten
godt afkølet.
Tips: Hvis du vil gøre det meget nemt, kan du købe en
færdig butterdejsplade til bunden.
Se alle de bedste opskrifter med Dessert
Se alle de bedste opskrifter med Tærte
Se alle de bedste opskrifter med Is og sorbet
Se alle de bedste opskrifter med Frugt og bær
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------