En udsøgt smuk og
velsmagende kage, som er lige god som dessert eller til kaffen. Lyder det ikke
godt? Nemt at forberede og så lige servere
Tid: 55 min, heraf
30 min hviletid for dejen, 15 min i ovnen + 2-3 timers afkøling af kagen.
10-12 stk.
# Ingredienser
BUND:
4 dl hvedemel
150 g smør eller
margarine
½ dl sukker
¼ tsk salt
1 æggeblomme
KVARKCREME:
8 blade husblas
2 mango
2 æggeblommer
¾ dl sukker
1 spsk vaniljesukker
2 spsk citronsaft
2 bægre kvark
PYNT:
3 blade husblas
1½ dl vand
2 spsk sukker
3 spsk citronsaft
1 mango
* Fremgangsmåde
1. Bland
ingredienserne til bunden, gerne i foodprocessoren.
Lad dejen hvile koldt 30 min.
2. Tryk dejen ud i
en tærteform, gerne med løs bund i 27 cm i diameter.
Prik bunden og bag
den ved 200 °C i 15 min.
Lad den køle af i
formen.
3. Læg de 8 blade
husblas i blød i koldt vand i 10 min.
4. Skræl mango
frugterne og fjern stenene.
Kør dem til puré i
foodprocessoren.
5. Pisk blommer og
sukker hvidt.
Rør vaniljesukker,
citronsaft, kvark og mangopure i æggesnapsen.
6. Smelt husblassen
ved svag varme i en gryde eller i mikroovnen ved 750W i 30 sek.
Lad det svale lidt
og rør det i kvarkcremen.
7. Tag tærtebunden
ud af formen og fyld den med kvarkcremen.
Lad den stå koldt et
par timer.
8. Udblød de 3 blade
husblas i 10 min.
Varm vand, sukker og
citronsaft.
Kram husblassen op
af vandet og smelt den i blandingen.
Lad blandingen blive tyk.
9. Skræl mangoen og
skær den i tynde både.
Læg dem på kagen og
hæld geléen over.
Server kagen godt
afkølet.
Se alle de bedste opskrifter med Dessert
Se alle de bedste opskrifter med Tærte
Se alle de bedste opskrifter med Frugt og bær
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------