Dessert. Arbejdstid: 30 min. Bagetid: ca 45 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Makron-æblekage med hindbærcreme
3 ret store, aromatiske æbler
½ citron
makroner
300 g ren flødeost
3 æg
Hindbærcreme:
150 g hindbær
3 spsk sukker
2,5 dl piskefløde
Pynt: hindbær
Ovnfast fad
*
Sådan laves Makron-æblekage med hindbærcreme
1. Sæt ovnen på 180 °C.
Læg hindbærrene til cremen lagvis med de 3 spsk sukker.
2. Skræl æblerne, halver dem og fjern kernehuset.
3. Læg straks æblerne i vand tilsat saften af ½ citron.
Kog dem op i citronvandet og kog dem et par min for svag
varme, de må endelig ikke koge længere, så bliver de for bløde.
4. Tag æblerne op og lad dem dryppe af på køkkenrulle eller
lignende.
5. Knus makronerne let og kom dem i blenderen sammen med
flødeosten.
Eller knus dem fint i en madegnet plasticpose med en
kagerulle.
Rør makroner og ost ensartet.
6. Rør æggene i, et ad gangen, og rør dejen glat.
7. Smør et halvdybt, ovnfast fad.
Fordel halvdelen af dejen heri, læg æblerne over med den
buede side opad, og fordel den resterende dej over dem.
8. Sæt kagen på nederste rille og bag den ca 45 min.
Lad den svale i fadet, før den vendes ud på et
serveringsfad.
Hindbærcreme:
9. Purér hindbær-sukker-massen i en blender eller med et par
gafler.
Purér massen gennem en sigte, også selvom den har været
blendet.
10. Pisk fløden stiv. Vend den i hindbærpureen.
Anretning:
Pynt kagen med flotte hindbær og server hindbærcremen til.
Tips: Brombær kan helt eller delvis erstatte
hindbærrene, men farven bliver ikke helt så køn.
Andre bær kan også bruges, se fx Jordbærpuré-sauce.
Hindbærcremen kan smages til med lidt hindbærbrændevin
(framboise), den skal i bærrene, mens de står og trækker med sukkeret.
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm
køleskab, Mad til 1
person eller Mad på 30
min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
-----------
ooo OÔO ooo -----------