Vi har brugt mandler til denne dejlige kage, men du kan også
bruge hasselnødder eller valnødder eller blande dem alle sammen. Du kan også
pynte kagen med andre friske frugter end figner.
1 kage til 8-10 personer. Arbejdstid: 20 min. Bagetid: 35
min.
# Ingredienser til Mandelkage med flødeskum og figner:
Mandelbund:
200 g mandler
3 store æg
200 g sukker
1 tsk stødt kanel
1 citron (øko)
1 tsk Amaretto (mandellikør, kan udelades)
Vaniljecreme:
1½ dl piskefløde
1 spsk flormelis
1 tsk vaniljesukker
1½ dl cremefraiche 38%
Endvidere:
10 g smør til formen
6-8 figner
*
Sådan laver du Mandelkage med flødeskum og figner:
Tænd ovnen på 175 °C.
Læg bagepapir i bunden af en springform (20-22 cm), og smør
siderne med smør.
Kør mandlerne til mel i en foodprocessor.
Pisk æg og sukker til en tyk creme.
Vend forsigtigt mandelmelet i æggecremen, og tilsæt kanel,
fintrevet citronskal, citronsaft og mandellikør.
Vend det forsigtigt sammen.
Fyld dejen i formen, og bag kagen midt i ovnen i ca. 35 min.
Tjek med et træspid om kagen er gennembagt. og lad den stå i
formen i 10 min. før den tages ud af formen og afkøles på en rist.
Pisk piskefløden til skum.
Sigt flormelis og vaniljesukker i skummet, og vend det
sammen med cremefraiche.
Sæt kagen på et fad, og fordel vaniljecremen på kagen.
Skær fignerne i kvarte, og læg dem oven på cremen.
Kogebog.dk har mange dejlige kage-opskrifter Se kageopskrifter
her
Kilde: Hjemmets bedste MAD