En saftig og
velsmagende tærte, som er fin at servere med bær eller frugter af forskellig
slags.
Denne gode dessert hitter altid! Kan virkelig anbefales
Tid: 1 time og 15
min, heraf 30 min for dejen at hvile koldt og 10 + 30 min i ovnen.
Kan fryses uden bær.
Holdbarhed 3 mdr. 6-8 stk.
# Ingredienser
DEJ:
2½ dl hvedemel
3 spsk flormelis
25 g smør eller
margarine
1 æg
FYLD:
150 g mandler
150 g smør eller
margarine
1½ dl sukker
1 æg
PYNT:
1 liter jordbær
* Fremgangsmåde
1. Hak
ingredienserne til dejen sammen i hånden eller med maskine.
Lad dejen hvile i
køleskabet 30 min.
2. Mal mandlerne til
fyldet.
Rør fedtstof og sukker til det er hvidt og luftigt.
Tilsæt ægget. Rør
mandlerne i.
3. Rul eller tryk
dejen ud i en tærtebund med løs kant, ca 26 cm i diameter.
4. Tryk en strimmel
alufolie fast om kanten så den ikke glider ned under bagningen.
5. Forbag
tærtebunden ved 225 °C i 10 min.
6. Fyld derefter
tærtebunden med mandelmassen.
7. Bag ved 175 °C i
30 min eller til fyldet er stivnet og har fået fin farve.
8. Pynt med de skivede,
friske jordbær.
Tips: Tærten kan også pyntes med skiver og både af
eksotisk frugt, -
fx moden mango, litchie, ananaskirsebær og ananas.
Eller prøv at
servere en frugtsalat til.
Se alle de bedste opskrifter med Dessert
Se alle de bedste opskrifter med Tærte
Se alle de bedste opskrifter med Is og sorbet
Se alle de bedste opskrifter med Frugt og bær
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------