Dessert. Arbejdstid: 1 time Skal hvile, dej: ca 2 timer Bagetid: 45 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. Fryse-egnet. (8-10 personer)
# Ingredienser
til Mandeltærte
Tærtedej:
250 g smør
hvedemel (ca )
2 spsk sukker
mandler ()
1 æggeblomme
3-4 spsk koldt vand
Fyld:
smør
4 spsk sukker
2 æg
reven skal af 1 usprøjtet appelsin
2 spsk frisk appelsinsaft
2 spsk orangelikør (fx Grand Marnier, Curacao eller Mandarine)
kvark
mandler ()
Til pensling: 1 æggehvide
Tærteform:
*
Sådan laves Mandeltærte
Tærtedej:
1. Skold og smut alle mandlerne, både dem til tærtebund og
fyld.
Mal
af dem gennem kværn eller i blender.
2. Skær det kolde smør i mindre stykker, kom det i melet og
smuldr det sammen, til det er grynet.
Kom de malede mandler og sukkeret i.
Saml dejen hurtigt med æggeblomme og vand.
Pak den i alufolie eller plastfilm eller hold den tildækket
i en skål, og lad den hvile koldt et par timer.
Fyld:
3. Rør smørret blødt og rør det glat med sukkeret.
Skil æggene.
Rør blommerne enkeltvis sammen med smørret.
Pisk hviderne stive.
4. Bland reven appelsinskal, appelsinsaft, likør og kvark i
ægge-smørblandingen.
Sæt ovnen på 200 °C
5. Hak de resterende mandler groft og rør dem i fyldet.
Vend til sidst de stiftpiskede hvider i.
6. Rul 2/3 af tærtedejen tyndt ud på et meldrysset bord og
beklæd en tærteform med den.
Sørg for, at dejen hænger ca ud over kanten.
Rul resten af dejen ud og skær den i centimeterbrede
strimler, ca 10 stk.
7. Fordel fyldet over tærtebunden og læg dej strimlerne som
gitter herpå.
Fold dejkanten ind over fyldet og pensl gitter og kant med
sammenpisket æggehvide.
8. Sæt tærten på nederste rille i ovnen og bag den ca 45 min,
til fyldet er gennem bagt og overfladen gylden.
Dæk tærten med alufolie, hvis overfladen ser ud til at blive
for mørk.
Server tærten lun eller kold.
Tips: Bunden kan også danne basis for frugttærter, se
fx Jordbærtærte,
Hindbærtærte
med hindbærfløde og Blommepie.
Creme
Chantilly, almindeligt flødeskum eller cremefraiche kan serveres
til.
Eller tærten kan serveres sammen med frisk eller syltet
frugt eller is.
Orange likøren kan udelades, beregn da 4 spsk appelsinsaft i
stedet.
Kan fryses. Holdbarhed: ca 2 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Mandler
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm
køleskab, Mad til 1
person eller Mad på 30
min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------