Logo

Mandeltærte

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Mandeltærte 

 
Dessert. Arbejdstid: 1 time Skal hvile, dej: ca 2 timer Bagetid: 45 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. Fryse-egnet. (8-10 personer)


# Ingredienser til Mandeltærte
Tærtedej:
250 g smør
hvedemel (ca )
2 spsk sukker
mandler ()
1 æggeblomme
3-4 spsk koldt vand

 
Fyld:
smør
4 spsk sukker
2 æg
reven skal af 1 usprøjtet appelsin
2 spsk frisk appelsinsaft
2 spsk orangelikør (fx Grand Marnier, Curacao eller Mandarine)
kvark
mandler ()
Til pensling: 1 æggehvide
Tærteform:
*
Sådan laves Mandeltærte
Tærtedej:
1. Skold og smut alle mandlerne, både dem til tærtebund og fyld.
Mal af dem gennem kværn eller i blender.

 
2. Skær det kolde smør i mindre stykker, kom det i melet og smuldr det sammen, til det er grynet.
Kom de malede mandler og sukkeret i.
Saml dejen hurtigt med æggeblomme og vand.
Pak den i alufolie eller plastfilm eller hold den tildækket i en skål, og lad den hvile koldt et par timer.

 
Fyld:
3. Rør smørret blødt og rør det glat med sukkeret.
Skil æggene.
Rør blommerne enkeltvis sammen med smørret.
Pisk hviderne stive.

 
4. Bland reven appelsinskal, appelsinsaft, likør og kvark i ægge-smørblandingen.
Sæt ovnen på 200 °C

 
5. Hak de resterende mandler groft og rør dem i fyldet.
Vend til sidst de stiftpiskede hvider i.

 
6. Rul 2/3 af tærtedejen tyndt ud på et meldrysset bord og beklæd en tærteform med den.
Sørg for, at dejen hænger ca ud over kanten.
Rul resten af dejen ud og skær den i centimeterbrede strimler, ca 10 stk.

 
7. Fordel fyldet over tærtebunden og læg dej strimlerne som gitter herpå.
Fold dejkanten ind over fyldet og pensl gitter og kant med sammenpisket æggehvide.

 
8. Sæt tærten på nederste rille i ovnen og bag den ca 45 min, til fyldet er gennem bagt og overfladen gylden.
Dæk tærten med alufolie, hvis overfladen ser ud til at blive for mørk.
Server tærten lun eller kold.

 
Tips: Bunden kan også danne basis for frugttærter, se fx Jordbærtærte, Hindbærtærte med hindbærfløde og Blommepie.
Creme Chantilly, almindeligt flødeskum eller cremefraiche kan serveres til.
Eller tærten kan serveres sammen med frisk eller syltet frugt eller is.
Orange likøren kan udelades, beregn da 4 spsk appelsinsaft i stedet.
Kan fryses. Holdbarhed: ca 2 måneder.

 

Se alle de bedste opskrifter med Mandler

Mandeltærte

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,5 (6 stemmer)
Siden er blevet set 5.917 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her