Marcipanstænger er et hit hos mange. Denne opskrift forener
marcipan, mandler og creme i en sød og aromatisk smagsoplevelse, som alle vil
elske
☺ Retten kan tilberedes af
Børnekokke. Retten er
fryseegnet. Lunes før servering. (2 stk.)
# Ingredienser
Dej:
1 dl mælk
50 g gær
100 g blødt smør
1 æg
1 spsk sukker
½ tsk groft salt
300 g hvedemel (ca. 5 dl)
Creme:
3 æggeblommer
3 spsk sukker
1½ spsk majsstivelse
korn fra 1 stang vanilje
2¼ dl mælk
200 g groftrevet marcipan
Pensling: Æggehvide.
Pynt: Perlesukker og hakkede mandler.
* Tilberedning
Dej: Lun mælken (lillefingervarm) i en gryde og hæld den i
en røreskål.
Rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt
mel tilbage).
Slå dejen godt sammen.
Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt
sted i ca. ½ time.
Creme: Rør æggeblommer, sukker og majsstivelse sammen i en
tykbundet gryde.
Rør vaniljekorn og mælk i.
Varm blandingen op under piskning og kog cremen i ca. 1 min,
stadig under piskning.
Kom cremen i en skål og stil den tildækket i køleskabet.
Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem.
Tilsæt evt. resten af melet.
Del dejen i to portioner og rul dem ud til firkanter (ca.
25x35 cm).
Fordel cremen på de to dejplader og herpå den revne
marcipan.
Rul hver dejplade sammen fra den lange side til en
"roulade".
Læg de 2 "roulader" på en plade med bagepapir med
sammenføjningen nedad.
Skær et dybt snit på langs i hver "roulade" og
tryk dem ud til brede marcipanstænger.
Pensl med æggehvide og drys med perlesukker og mandler.
Bag marcipanstængerne midt i ovnen i ca. 20 min ved 225 °C.
Se alle de bedste opskrifter med Marcipan
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.